Teriyaki Zalmhapjes

Teriyaki Zalmhapjes
Heerlijke Aziatische zalmhapjes om uit delen op een feestje

Ingrediënten

Noorse zalmfilet van circa 1000-1200 gram
Scheutje olijfolie

Voor de saus:

100 ml Beef&Steak Orietal Hog bbq saus
50 gram honing
Handje sesamzaadjes         
Sap van een halve citroen
25 gram verse gehakte gember
1 rode spaanse peper gesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
Snufje zeezout

Garnering:    

Sesamzaadjes naar smaak
Lente-uitjes naar smaak (gesneden)    
Spaanse peper naar smaak gesneden

Overige benodigdheden:

Schaaltje
Aluminiumfolie of plasticfolie
Koekenpan
Cocktailprikkers

Bereiding

Snij de zalm in blokjes van 3 bij 3 cm en zet deze afgedekt weg.
Neem de schaal en meng hierin de Sojasaus, het sap, gember, spaanse peper, knoflook en snufje zout. Meng dit door elkaar en laat zo'n 15-30 minuten afgedekt staan.
Scheutje olijfolie in een grote koekenpan verwarmen
Neem de marinade en een handvol sesamzaadjes en verhit het geheel totdat het begint te borrelen en de saus dikker wordt
Voeg de zalm toe en bak deze gaar in een paar minuten

Haal het geheel van het vuur en doe dit in het schaaltje om uit te serveren.
Garneren met de lente-uitjes, spaanse peper en sesamzaadjes