Varkenshaaspakketje met blauwe kaas

Varkenshaaspakketje met blauwe kaas
Heerlijk recept. Gebruik bij voorkeur Iberico varkenshaas.

Ingrediënten

Varkenshaas voor 2 personen:
1 st varkenshaas van ca. 400-450 gram (bij voorkeur Iberico Solomillo)
100 gr prosciutto ham
30 gr blauwe kaas
150 gr pappardelle
1 st peer
1 st appel
4 takjes salie
2 takjes rozemarijn
6 takjes tijm
25 gr parmezaan
zeezout
zwart peper
50 gr roomboter
1 dl witte wijn
1,5 dl runderbouillon

Bereiding

Bereidingswijze varkenshaas:
1: Ontdooi de varkenshaas een dag voordat je hem gaat bereiden in de koelkast
2: Verwijder overtollig vet en vliezen. Een beetje vet mag er wel op blijven
3: Snij de varkenshaas in 8 gelijke stukken
4: Snij de blauwe kaas in stukjes, schil de peer, verwijder de steel en de onderkant. Snijd het bovenste gedeelte eraf, snij hier 8 plakken van
5: Leg een plakje Prosciutto op je plank en halveer deze in de lengte. Leg de twee plakjes kruislings op elkaar. Leg nu een stukje varkenshaas erop. Bestrooi deze met zout en peper. Leg er een plakje peer op en een stukje kaas. Als laatste een blaadje salie en vouw nu een voor een de plakjes ham naar het midden zodat er een soort grote dobbelsteen ontstaat. Herhaal dit voor alle stukjes varkenshaas
6: Smelt de helft van de boter in de pan en bak de varkenshaas 3 minuten op medium vuur aan elke kant. Sluit dan de pan af met een deksel en haal de pan van het vuur. Laat het nog even narusten

Bereidingswijze parpardella:
1: Kook in ruim water met een beetje zout de pappardelle af. Meng er een klein beetje extra vierge olijfolie doorheen wanneer hij is afgegoten
2: Maak de knoflook en ui schoon, snij fijn. Snij mooie plakken van de paddestoelen
3: Snij de onderkant van de overgebleven peer in 8 stukjes. Pak een stukje peer tussen duim en wijsvinger en snij met een klein mesje van boven naar beneden de peer in een soort klein tonnetje. Draai het stukje peer elke keer een stukje wanneer je hebt gesneden. Gebruik deze techniek ook bij de appel
4: Bak nu de paddestoelen, peer en appel los van elkaar goudbruin en bewaar even apart. Ik bakte hier ook een paar losse blaadjes salie kort in de pan ter garnering
5: Doe nu het laatste stukje boter in de pan en fruit hierin de uien aan. Voeg als laatste de knoflook toe en blus af met de witte wijn en de bouillon. Voeg de rozemarijn en tijm toe. Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag
6: Voeg nu de pasta, paddestoelen, peer en appel toe en meng rustig met elkaar
7: Leg de varkenshaas bij het pasta gerecht in de pan en garneer af met de blaadjes salie, eventueel overgebleven blauwe kaas, geschaafde parmezaan en nog wat extra zwarte peper
8: Eet smakelijk!

WIJNTIP:

Primotivo Dona Elena

De smaken van gestoofd rood en donker fruit, hout en vanille in deze wijn complementeren dit heerlijke gerecht.