Karbonade met basilicumboter en pompoen
> één uur
4 personen
Gemiddeld
Pan
Lekker fris recept met gemarineerde, oerhollandse karbonade.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
4 karbonades à 250 gram
120 gram zachte boter
1 klein sjalotje, fijn gesneden
1 kilo pompoen gesneden zonder zaadjes
1 kleine rode ui gesneden
3 medium tomaten, zonder zaadjes gesneden
¼ bosje basilicum gesneden
2½ theelepel zeezout
1½ theelepel versgemalen peper
Bereiding
Bereidingswijze:
- Meng de boter, basilicum en het sjalotje , 1 theelepel zeezout en een ½ theelepel peper in een kleine schaal.
- Dek de boter af met plastic folie en laat deze 48 uur in de ijskast staan.
- Verwarm een grill pan op halfhoog vuur.
- Neem een grote schaal en meng hier de pompoen, rode ui en de tomaten in , voeg 1 theelepel zeezout en ½ theelepel peper toe.
- Bak het geheel plus minus 10 tot 12 minuten totdat het zacht en lichtbruin is om de 5 minuten even omroeren. Overscheppen in een serveerschaal en 2 eetlepels van de basilicumboter er door heen mengen, dan afdekken met aluminiumfolie zodat deze warm blijft.
- Besprenkel de karbonades met het restant van het zout en peper.
- Smeer elke karbonade in met een volle eetlepel van de basilicum boter.
- Braad de karbonades tussen 8 en 10 minuten totdat een kerntemperatuur van 67-70°C in het dikste gedeelte van de karbonade aangeeft.
- Voor het uit serveren nog even 5 minuten laten rusten alvorens uit te serveren met de pompoen.