Karbonade met basilicumboter en pompoen

Karbonade met basilicumboter en pompoen
Lekker fris recept met gemarineerde, oerhollandse karbonade.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

4 karbonades à 250 gram

120 gram zachte boter

1 klein sjalotje, fijn gesneden

1 kilo pompoen gesneden zonder zaadjes

1 kleine rode ui gesneden

3 medium tomaten, zonder zaadjes gesneden

¼ bosje basilicum gesneden

2½ theelepel zeezout

1½ theelepel versgemalen peper

Bereiding

Bereidingswijze:

  1. Meng de boter, basilicum en het sjalotje , 1 theelepel zeezout en een ½ theelepel peper in een kleine schaal.
  2. Dek de boter af met plastic folie en laat deze 48 uur in de ijskast staan.
  3. Verwarm een grill pan op halfhoog vuur.
  4. Neem een grote schaal en meng hier de pompoen, rode ui en de tomaten in , voeg 1 theelepel zeezout en ½ theelepel peper toe.
  5. Bak het geheel plus minus 10 tot 12 minuten totdat het zacht en lichtbruin is om de 5 minuten even omroeren. Overscheppen in een serveerschaal en 2 eetlepels van de basilicumboter er door heen mengen, dan afdekken met aluminiumfolie zodat deze warm blijft.
  6. Besprenkel de karbonades met het restant van het zout en peper.
  7. Smeer elke karbonade in met een volle eetlepel van de basilicum boter.
  8. Braad de karbonades tussen 8 en 10 minuten totdat een kerntemperatuur van 67-70°C in het dikste gedeelte van de karbonade aangeeft.
  9. Voor het uit serveren nog even 5 minuten laten rusten alvorens uit te serveren met de pompoen.