Zalmspiesjes met Remoulade

Zalmspiesjes met Remoulade
Huisgemaakte spiesjes met zalm en een overheerlijke zelfgemaakte remoulade

Ingrediënten

500 gram zalmfilet zonder huid, over de lengte in plakken gesneden
2 eetlepels olijfolie
Geraspte schil van 2 citroenen
1 theelepel zeezout
1 eetlepel grof gesneden bladpeterselie

Voor de remoulade:
100 ml mayonaise
2 eetlepels dikke yoghurt
1 theelepel mosterd
1 eetlepel augurkenvocht
3 kleine grof gehakte augurken
2 eetlepels gesnipperde kappertjes
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
1 eetlepel citroensap
peper
zout

Extra benodigdheden:
Bastingkwast
Spiezen of satéstokjes

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de remoulade, peper en zout naar smaak.

Richt je BBQ in voor directe verwarming op een temperatuur van 180-200 graden

Rijg de zalm aan de spiezen, smeer in met olijfolie en bestrooi met de citroenrasp en zeezout.
Laat 15 minuten staan

Grill de spiesjes 2 minuten om-en-om en serveer met de remoulade.
Strooi wat peterselie over de remoulade