Keij Skillets (set van 3 maten)
Op voorraad

- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, zelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Belangrijkste kenmerken
- ✅ Gietijzeren koekenpannen in 3 verschillende maten, perfect voor verschillende gerechten
- ✅ Geschikt voor sauteren, bakken, koken, en zelfs het maken van taarten of desserts
- ✅ Geseasoned en klaar voor gebruik
- ✅ Geschikt voor gebruik in de oven, op de BBQ, of op verschillende kookplaten
Gietijzeren Koekenpannen
Een gietijzeren koekenpan, ook wel skillet genoemd, is een ideale pan voor het bakken en sudderen van verschillende gerechten. Gietijzer absorbeert veel hitte en blijft goed heet, wat deze pannen ideaal maakt voor het braden en sudderen van gerechten.
De voordelen van deze set skillet koekenpannen
Deze mooie en degelijke gietijzeren koekenpannen zijn beschikbaar in drie verschillende maten, zodat je voor elk gerecht de juiste pan hebt. Of je nu soufflés, scrambled eggs, kleine maaltijden, bijgerechten of desserts maakt, deze pannen zijn perfect. De skillets zijn geseasoned en dus direct klaar voor gebruik. Je kunt ze gebruiken in de oven, op de BBQ, of op verschillende kookplaten zoals gas, inductie, keramisch of elektrisch.
Onderhoud van een gietijzeren pan
Het is belangrijk om je gietijzeren pan goed te onderhouden door regelmatig te seasonen. Dit proces zorgt ervoor dat de pan zijn goede eigenschappen behoudt en voorkomt dat het gaat roesten.
- Maak de pan schoon met water en afwasmiddel.
- Verwarm de pan in de oven of op de barbecue (160-200°C) voor minimaal 30 minuten.
- Maak de pan schoon met een doek of keukenpapier.
- Vet de pan in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie, en verwijder overtollig vet met een doek of keukenpapier.
- Verwarm de pan nog eens een uur in de oven of op de barbecue.
- Laat de pan afkoelen en verwijder eventueel overtollig vet.
- Herhaal het invetten en verwarmen nog een keer voor een optimaal resultaat.
LET OP: Gebruik geen zonnebloemolie voor het seasonen, omdat de pan hierdoor kan gaan plakken.
Na gebruik
Na gebruik volstaat het om de pan schoon te maken met water en een paar druppels afwasmiddel. De pan is niet geschikt voor de vaatwasser.
Tips voor onderhoud
Tip: Als je de pan te lang met water hebt laten staan en er vliegroest ontstaat, is er geen probleem. De roest verdwijnt wanneer je de pan opnieuw seasonet.
Tip 2: Je kunt de pan ook makkelijk seasonen met een handige pan coating spray.
Specificaties van deze skillets
- Skillet 1: Breedte: ca. 16 cm, Lengte inclusief handgreep: 24,5 cm, Diepte: ca. 3 cm, Gewicht: ca. 0,985 kg, Volume: ca. 0,65 liter
- Skillet 2: Breedte: 19 cm, Lengte inclusief handgreep: 30 cm, Diepte: ca. 3,5 cm, Gewicht: ca. 1,195 kg, Volume: ca. 1,0 liter
- Skillet 3: Breedte: 24,5 cm, Lengte inclusief handgreep: 36,5 cm, Diepte: ca. 4 cm, Gewicht: ca. 1,775 kg, Volume: ca. 1,5 liter
Algemeen
- Zeer gelijkmatige hitteverdeling
- Perfect voor searen, sauteren, bakken en koken
- Geschikt voor gas, halogeen, inductie, keramisch, elektrisch, oven, en barbecue
Price | € 39,95 |
---|---|
Merk | Keij Kamado |
Materiaal | Gietijzer |
SKU | 96800022 |