Aberdeen Angus Cote de Boeuf
Artikelnummer: 4828Op voorraad

- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, zelfde avond in huis
- Gratis verzenden in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.248 beoordelingen
- Mooi stuk rundvlees
- Gerijpte rundvlees met unieke smaak
- Ware eyecatcher op de BBQ
- Bekend als 'bone prime rib'
Wil je een ware eyecatcher op de BBQ? Ga dan voor de Aberdeen Angus Cote De Boeuf!
RUNDERRIBSTUK
De côte de boeuf is een runderribstuk. Denk bijvoorbeeld aan de rib eye met de rib er nog aan. Dit gerijpte rundvlees is werkelijk uniek van smaak. De cote de boeuf is zeer geschikt voor een diner voor meerdere personen of zelfs als eye-catcher op de bbq. In de V.S. is de côte de boeuf bekend als 'In bone prime rib'. De côte de boeuf biedt de meeste smaak van het rundvlees. De rib eye is niet losgesneden van de rib. Daardoor zijn de steaks groter en dikker.
SMAAKVOL EN KNAPPERIG
Omdat de côte de boeuf groter is blijven de smaken en de sappen beter bewaard in de kern van het rundvlees en kan de buitenkant echt knapperig worden gegrild. De côte de boeuf is uitstekend geschikt voor een proeverijtje, om met twee of drie personen te eten, of voor de echte liefhebber die hem in zijn eentje op kan. De Aberdeen Angus côte de boeuf heeft weinig extra's nodig, een beetje peper en zout is voldoende.
HOE TE BEREIDEN
Op de bbq heb je een half uurtje nodig om een côte de boeuf mooi te garen. Laat de côte de boeuf op kamertemperatuur komen, bestrijk met wat olijfolie en gril hem mooi bruin op hoog vuur. Temper dan de temperatuur en laat de côte de boeuf garen tot de kerntemperatuur 47 á 48 graden is. Vervolgens even laten nagaren in aluminiumfolie. Niet marineren of rubben en zeker geen sausjes. Zonde van de smaak van een drooggerijpte Aberdeen Angus côte de boeuf.
Bij BEEF&STEAK kun je een Aberdeen Angus Cote De Boeuf kopen. Ga voor deze ware eyecatcher op de BBQ en geniet van dit smaakvolle en knapperige stuk rundvlees.
Laat de steak op kamertemperatuur komen. Kruid vervolgens naar eigen smaak. Grill de steak op hoog vuur gedurende 5-8 minuten per kant tot een kerntemperatuur van ongeveer 52-54 graden. Laat vervolgens 10 minuten (afgedekt) rusten tot deze is doorgegaard tot ongeveer 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
Herkomst | Schotland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% rundvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | 21 Dagen Dry Aged |
Manier van afmesten | Grasgevoerd |
Soort | Rundvlees |
SKU | 4828 |