•  
    Vandaag besteld, overmorgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.
15% off
Spe cial
Rib Eye Rundvlees

Aberdeen Angus Cote de Boeuf

Mooi stuk rundvlees van de rib met been en rib eye. Verschillende gewichten verkrijgbaar.
Herkomst: Schotland Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

Special Price € 25,46

Normale prijs: € 29,95

Incl. BTW
- +

Special Price € 25,46

Normale prijs: € 29,95

Incl. BTW
Artikelnummer: 4828

Beschikbaarheid: Op voorraad


Bestel nog €60 voor gratis verzending
Beschrijving

Côte de boeuf

De côte de boeuf is een runderribstuk. Denk bijvoorbeeld aan de rib eye met de rib er nog aan. Dit gerijpte rundvlees is werkelijk uniek van smaak. De cote de boeuf is zeer geschikt voor een diner voor meerdere personen of zelfs als eye-catcher op de bbq. In de V.S. is de côte de boeuf bekend als 'In bone prime rib'. De côte de boeuf biedt de meeste smaak van het rundvlees. De rib eye is niet losgesneden van de rib. Daardoor zijn de steaks groter en dikker.

Omdat de côte de boeuf groter is blijven de smaken en de sappen beter bewaard in de kern van het rundvlees en kan de buitenkant echt knapperig worden gegrild. De côte de boeuf is uitstekend geschikt voor een proeverijtje, om met twee of drie personen te eten, of voor de echte liefhebber die hem in zijn eentje op kan. De Aberdeen Angus côte de boeuf heeft weinig extra's nodig, een beetje peper en zout is voldoende.

Op de bbq heb je een half uurtje nodig om een côte de boeuf mooi te garen. Laat de côte de boeuf op kamertemperatuur komen, bestrijk met wat olijfolie en gril hem mooi bruin op hoog vuur. Temper dan de temperatuur en laat de côte de boeuf garen tot de kerntemperatuur 47 á 48 graden is. Vervolgens even laten nagaren in aluminiumfolie. Niet marineren of rubben en zeker geen sausjes. Zonde van de smaak van een drooggerijpte Aberdeen Angus côte de boeuf.

Bereiding

Laat de steak op kamertemperatuur komen. Kruid vervolgens naar eigen smaak. Grill de steak op hoog vuur gedurende 5-8 minuten per kant tot een kerntemperatuur van ongeveer 52-54 graden. Laat vervolgens 10 minuten (afgedekt) rusten tot deze is doorgegaard tot ongeveer 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Recepten
Extra informatie
Herkomst Schotland
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping 21 Dagen Dry Aged
Manier van afmesten Grasgevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Grill
voedingswaarde Nee
Reviews

Klantenreviews 11 item(s)

Redelijk
Het zag er prima uit, maar helaas vonden wij het niet erg lekker smaken. Vrij sterke leversmaak, ondanks dat de kerntemperatuur 50 graden was.
product
Review by M Meijland / (Geplaatst op 06-08-2017)
AW badenbroek
superrrrrrrr ..met kerst gemaakt iedereen was verbaasd van de heerlijke smaak .
product
Review by AW badenbroek / (Geplaatst op 27-01-2016)
Ronald Vinke
Dit is echt een heerlijk stuk vlees! Ik heb 'm 4 uur op 58 graden in de sous vide gedaan en vervolgens mooi gekleurd op de bbq. Kruiden minimaal (beetje zout/peper). Echt supermals en ontzettend veel smaak!
product
Review by Ronald Vinke / (Geplaatst op 26-07-2015)
Tineke
Prachtig stuk vlees! Voor een feestje als hoofgerecht gekozen om een cote de boeuf op de bbq te leggen. Een stuk van 1500 gram besteld. Heerlijk mals vlees prima smaken. Gewoon wat olijfolie peper en zout niet meer nodig. Iedereen was lovend of de smaak en kwaliteit van het vlees.
product
Review by Tineke / (Geplaatst op 19-07-2015)
Robert
Briljant stuk vlees! 700gr met zijn twee
product
Review by Robert / (Geplaatst op 29-06-2014)
Bonnie
"Steaks van
product
Review by Bonnie / (Geplaatst op 12-03-2014)
Dutchman
"Mooi stukje mals vlees. Ik vond dit stuk vlees heerlijk volgens mij had ik hem iets te gaar gemaakt. Hij was roze. Als het per kant een halve minuut korter gebakken word is het perfect. Dus de volgende keer doe ik het zo: Zet de pan (grillpan) op de plaat en laat hem ""smoking hot worden"" Doe zout peper droge thijm en als laatste een scheutje olijfolie op het vlees. Doe dit op beide kanten en wrijf het in. Bak 2 minuten per kant. zet de plaat op half vuur en bak weer 2 minuten per kant. Tijdens de laatste 2 minuten kun je een klontje roomboter laten smelten en er een geplet teentje knoflook. in bakken. Schep de knoflookboter over het vlees aan beide kanten. Plaats het vlees voor 8 minuten in een voor verwarmde oven op 160 graden. Ondanks dat het vlees op zich lekker is maak ik er toch een beetje aioli bij. Deze manier van vlees bakken kun je ook op youtube zien het komt van Jamie Oliver...How to cook a perfect steak."
product
Review by Dutchman / (Geplaatst op 15-09-2012)
Steve
Lekker hoor. Eerst in de grillpan daarna even in de oven tot het roz
product
Review by Steve / (Geplaatst op 23-03-2012)
Mat Knaapen
Fantastisch vlees. De T-bones van B&S zijn ook lekker maar deze cote de boeuf slaat alles. Het verdient een goede manier van klaar maken. Dus koks doe je best!
product
Review by Mat Knaapen / (Geplaatst op 17-02-2012)
Martijn v V
Een werkelijk fantastisch stuk vlees heerlijk vol en romig helemaal top!!! Per kant vijf minuten gebakken in Bio roomboter in een goede koekepan daarna nog even 20 minuten rusten in alufolie in een oven van 80 graden. Een absolute aanrader!!!
product
Review by Martijn v V / (Geplaatst op 06-12-2011)
Jacob Boreel
Sjonge! Wat een prachtig stuk vlees!! Heet aangebakken en daarna nog een minuut of 10 nagegaard (op de Weber uiteraard..) met een goede zelf uit de VS geimporteerde rub en hoppa op het bord. Jammie. Wel vrij vet dus die stukjes maar weggesneden maar met dank voor de bijdrage aan de volle lichtzoete en rijke smaak. Volgende bestelling is onderweg!
product
Review by Jacob Boreel / (Geplaatst op 20-07-2010)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.