Cote de boeuf met knolselderij

Cote de boeuf met knolselderij

Ontdek een meesterwerk van smaken met ons recept voor Côte de Boeuf met knolselderij. Ervaar de perfecte harmonie tussen sappige côte de boeuf, zorgvuldig bereid en vergezeld door de aardse tonen van knolselderij. Met eenvoudige stappen breng je dit culinaire hoogstandje naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen betoveren door de weelde van mals rundvlees en de verfijnde smaken van knolselderij voor een onvergetelijke eetervaring.

Ingrediënten


Bereiding


Knolselderij:

  • 1. Schil de knolselderij netjes rond en haal de kern eruit met een appelboor.
  • 2. Rijg de knolselderij aan het braadspit en vul de kern op met zoveel kaneelstokjes als nodig zijn.
  • 3. Braad de knolselderij boven direct vuur aan het spit op de barbecue.
  • 4. Probeer de temperatuur in de barbecue op 150 graden Celsius te houden en smeer de knolselderijs regelmatig in met kalfsfond m.b.v. een kwastje. Laat zo 1 uur langzaam garen en roosteren. Week ondertussen in ruim water en giet af.
  • 5. Plaats het cherry rookhout op de kooltjes, sluit de barbecue en laat zo nog 30 minuten zachtjes roken en roosteren aan het spit.

Cote de boeuf:

  • 1. Maak de Côte de Boeuf schoon, verwijder vliezen, verwijder iets van het vet en bewaar dit apart. Wrijf het vlees rijkelijk in met grof zeezout en leg dit op indirecte hitte in de barbecue op 130 graden Celsius totdat een kerntemperatuur van 53 graden Celsius is bereikt.
  • 2. Rooster de cote de boeuf nu boven direct vuur af aan beide kanten op het gietijzeren rooster van de barbecue en rooster aan beide kanten een ruitmotief. Leg het vlees op een grote houten snijplank en breng op smaak met peper, laat zo 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Maak ondertussen de flambadou uiterst heet.
  • 3. Trancheer het vlees, doe het bewaarde vet in de flambadou en druppel het vet over het vlees. Haal de knolselderij uit de barbecue en van het spit en zet de knolselderij rechtop naast het vlees, steek hier een mes in en nodig je gasten uit om een portie vlees te nemen en zelf een stuk af te snijden van de knolselderij, smakelijk.