•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Doe eens wild!

Staat de barbecue schoongemaakt en wel al in de schuur? Geen goede zaak. Haal hem maar weer tevoorschijn, want ook in de herfst- en wintermaanden kun je prima barbecueën. Zeker als je kiest voor wild, want wild is tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar. Alhoewel in Nederland er alleen tussen 15 oktober en 31 december op de meeste diersoorten, zoals hert, wild zwijn en haas, gejaagd mag worden, gelden in andere landen andere termijnen. Ook houden een aantal boeren tegenwoordig wild voor productie. Het vlees van deze dieren heeft over het algemeen een wat minder sterke smaak dan het echte wild, maar de kwaliteit is dik in orde. En hoewel wild dus jaarrond verkrijgbaar is, worden de herfst en winter toch wel gezien als hét wildjaargetijde. 

> Bekijk hier ons wildassortiment.

Voor de wild-liefhebber

De populairste soorten zijn hazenrug en hertenbiefstuk, die het ook goed doen op de barbecue. Ook gevogelte zoals fazant, houtduif en wilde eend zijn bij wildliefhebbers favoriet. Of kies voor Wildzwijn Frenched Racks, de rug van het zwijn of reebout. Allebei zeer geschikt om te roosteren. Voor wildgerechten is de Dutch Oven bij uitstek geschikt. Denk aan stoofpotjes, zoals hazenpeper, wildragout en stoofschotels. Gebruik verder bij voorkeur gietijzeren pannen en potten. Ze zijn bestand tegen elke temperatuur en bovendien perfect om je vlees op temperatuur te houden of na te garen. Hou je niet van wild? Dan biedt de winterbarbecue voldoende andere heerlijke mogelijkheden. Maak een stoofpotje van rundernekken of gebraden koontjes van het Iberico varken. 

> Wil je onze aanbiedingen bekijken? Klik hier.

Wintertips

Let wel op: winterbarbecueën vraagt om een gedegen voorbereiding. De barbecue moet uit de wind staan en houd er rekening mee dat het langer duurt voordat de juiste temperatuur bereikt is. Een goede barbecue om te gebruiken is de Primo Keramische BBQ. Deze krachtige alleskunner werkt altijd, overal en bij iedere buitentemperatuur hetzelfde. Laat je dus vooral niet tegenhouden. Met een dik jack, het vuur en een kom warme chocolademelk kun je het winterse weer makkelijk aan. En met fakkels, een vuurkorf en het heerlijke gebraden wild is je winterdiner compleet. 

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.