Gegrilde flank steak met rode en groene chimichurri

Gegrilde flank steak met rode en groene chimichurri

Flank steak, vinkenlap in het Nederlands, is een heerlijk stuk om als steak te grillen. Doe als de Argentijnen en serveer met chimichurri. Chimichurri is een verse saus op basis van olijfolie. Entraña is de naam die de Argentijnen geven aan de flank steak.

Ingrediënten


800 gram Flank Steak

Voor de groene Chimmichurri:

  • 1 bosjes verse bladpeterselie
  • ½ bosje verse munt
  • ½ bosje verse oregano
  • 120 ml koolzaadolie
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 theelepel fijngehakte pepervlokken
  • 8 teentjes knoflook

Voor de rode Chimmichurri:

  • 1 bosjes verse bladpeterselie (houdt 2 takjes apart voor de garnering)
  • 120 ml extra virgin olijfolie
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 2 eetlepels fijngehakte oregano
  • 1 eetlepel gepureerde (chipotle) rode peper
  • 1 eetlepel gerookte paprika
  • ½ theelepel fijngehakte pepervlokken
  • 3 teentjes knoflook
  • Verse peper en zout

Bereiding


  • 1. Meng de ingrediënten voor de groene chimichurri door elkaar en meng dit met een blender tot een gladde substantie.
  • 2. Leg de flank steak in een schaal en schenk de groene chimmichurri eroverheen. Smeer de flank steak goed in met de marinade. Laat dit afgedekt 4 tot maximaal 24 uur in de koelkast marineren.
  • 3. Haal de steak 30 minuten vóór bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • 4. Voor de rode chimichurri: Doe de peterselie, oregano, rode peper, paprika, pepervlokken en knoflook in een vijzel en meng dit door elkaar. Voeg daarna de olie en azijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 5. Verhit de BBQ of pan op hoog vuur, ongeveer 220-250 graden en grill de flank steak in 3-4 minuten aan beide kanten. Leg deze daarna afgedekt op een bord en laat dit 5 minuten nagaren.
  • 6. Snij de flank steak op de draad in mooie gelijkmatige plakken en serveer met de rode chimichurri. Garneer met de overgebleven peterselie.