•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Pot Roast uit de Dutch Oven

Een Dutch Oven kent zijn oorsprong inderdaad in Nederland. De Nederlandse gietijzeren braadpan was populair in ons land, in Engeland en later ook Amerika. De kwaliteit van de Nederlandse pannen was beter en daarom waren ze bijzonder in trek en kregen ze hun Engelse naam: Dutch Oven. Een Dutch Oven heeft vaak pootjes, een hengsel en een plat deksel, waardoor deze geschikt is om op open vuur te gebruiken, bijvoorbeeld hangend met zijn hengsel aan een driepoot boven een houtvuurtje.

Deze traditioneel Hollandse braadpan verdween uit onze keukens toen de firma BK een geëmailleerde braadpan introduceerde. Goedkoper en lichter. Dat is de braadpan die we nu allemaal in de keuken hebben staan en de Dutch Oven leek totaal vergeten. Gelukkig is onze Dutch Oven nog steeds populair in de V.S. en daarmee ook verkrijgbaar bij ons.

Dit vergeten stuk keukengereedschap staat opnieuw in de belangstelling en liefhebbers schaffen er en masse eentje aan. Heerlijke recepten maak je ermee en koken op open vuur is helemaal een beleving.

 

Probeer bijvoorbeeld een Pot Roast (voor 6 personen):

 

ingrediënten:

3 pond onderrib of drie zware chuck eye steaks

3 eetlepels olijfolie

4 aardappelen

4 wortelen

2 uien

1 theelepel zout

1/4 theelepel peper

1/2 kopje water

Bereiding:

Schil en snij de aardappelen

Schil en snij de wortelen

Schil en snij de uien

Giet de olie in de Dutch Oven

Verwarm Dutch Oven voor op 160 graden voor het braden

Bruin het vlees in olie, aan alle kanten

Breng op smaak met zout en peper

Groente en water toevoegen.

Dek af en sudder op 140 graden ongeveer 4 tot 5 uur.

 

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.