Heyde Hoeve St. Louis Ribs
Artikelnummer: 6304Niet op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Deze St. Louis Style rib is een buikrib die breed wordt uitgesneden met een mooie, dikke vleeslaag. Het is eigenlijk een buiksparerib met het buikspek erop. Er zit tot wel 5 cm buikspek op de ribben, dus perfect voor een low&slow-sessie.
Laat de spareribs op kamertemperatuur komen. Verwijder vervolgens het vlies aan de onderkant. Dit gaat heel gemakkelijk met behulp van een platte schroevendraaier of een ander plat, bot gereedschap. Kruid de spareribs naar eigen smaak minimaal 1 uur van te voren.
Plaats de spareribs indirect boven het vuur op ongeveer 105-120 graden. Laat de spareribs 2,5 tot 3 uur op deze temperatuur garen. Haal vervolgens de spareribs van het vuur en pak deze in aluminiumfolie, samen met wat vloeibare boter en basterdsuiker. Plaats de ingepakte spareribs terug en gaar nog 1,5 tot 2 uur door op dezelfde temperatuur. Pak de spareribs uit. (Let op: de spareribs en de folie zijn heel heet, gebruik dus hittebestendige handschoenen)
Plaats de spareribs nu weer terug op het rooster en smeer in met je favoriete BBQ-saus. Laat nog ongeveer een uurtje doorgaren tot de gewenste bite is behaald. Smeer de spareribs tussendoor iedere 20 nog even in met de saus.
Price | € 20,00 |
---|---|
Herkomst | Nederland |
Ingrediëntendeclaratie | 100% varkensvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Niet gerijpt |
Soort | Varkensvlees |
voedingswaarde | energie: 200kcal, vet: 13,0g, koolhydraten: 0,1g, eiwitten: 20,4g |
SKU | 6304 |