
Avocado kip met eigengemaakte enchiladasaus
< 40 minuten
6 personen
Gemiddeld
BBQ/oven

Smakelijke variatie op een Enchilada. Snel en makkelijk te bereiden in de Dutch Oven.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 6 personen)
Ingrediënten voor de saus:
15 gram boter
3 teentjes knoflook fijn gesneden
15 gram bloem
285 ml kip of groente bouillon
7,5 gram komijn
2 gram zeezout
2 gram versgemalen zwarte peper
40 gram vers gesneden koriander
285 gram milde of medium salsa verde saus (ligt eraan hoe pittig de saus moet worden)
100 gram vetvrije zure room
Ingrediënten voor de enchiladas:
Circa 600 gram kipfilet, gekookt en uit elkaar getrokken
3 avocado’s gepeld en in blokjes gesneden
8 bloem tortilla’s
Bereiding
- Verwarm de oven of BBQ voor op 190°
- Neem een middelgrote koekenpan en bak de knoflook gedurende 1 minuut in de boter op half hoog vuur
- Voeg de bloem toe en blijven roeren, zo’n minuut of 2
- Voeg de kip, bouillon, komijn, zout, en peper toe, constant blijven roeren en aan de kook brengen
- De pan van het vuur halen en de zure room, salsa verde en de koriander toevoegen, goed mengen
- Neem een langwerpige vuurvaste schaal of Dutch Oven en spuit deze in met antiaanbak of beboter de schaal
- Verdeel circa 70 ml van de saus over de bodem van de schaal
- Draai het kipmengsel strak verdeeld over de tortilla’s met de naad naar beneden in de schaal leggen
- Verdeel nu het restant van de saus gelijkmatig over de tortilla’s
- Gaar tijd circa 15 minuten in de oven