
Chimmichurri Rumpsteak met aardappel-paprikapartjes
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
Oven

Compleet gerecht met lekkere steaks en een heerlijke chimmichurri-saus
Ingrediënten
- 4 stuks Rumpsteak van circa 150 gram
- 6 middelgrote aardappelen
- 1 teen knoflook geschild en grof gesneden
- 31 gram platte blad peterselie
- 10 gram gedroogde oregano
- 14 gram paprikapoeder
- 1 rode spaanse peper, pitjes eruit en grof snijden
- 30 ml rode wijnazijn
- 45 ml extra Virgin olijfolie
- 35 ml zonnebloemolie
- Naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toevoegen
Bereiding
Chimmichurri saus:
- 1. Haal de stengels van de peterselie eraf en doe ze een food processor of in een schaal zodat je alles kunt mengen met een staafmixer
- 2. Voeg de oregano, de spaanse peper, de rode wijnazijn de olijfolie en de knoflook toe
- 3. Daarna zo fijn mogelijk mixen smaken moeten goed met elkaar vermengd zijn
- 4. Neem een schaal die je kunt afdekken en laat het gedurende een half uur afgedekt staan zodat de smaken in elkaar kunnen overvloeien
Aardappelen:
- 1. Verwarm de oven voor op 200°
- 2. Neem een middelgrote pan vul deze voor de helft met water en aan de kook brengen
- 3. Schil de aardappelen en snij deze in vier stukken in de lengte ( partjes)
- 4. Voorzichtig in de pan leggen en het geheel zo’n 4 tot 5 minuten laten koken
- 5. Afgieten in een vergeet en zachtjes schudden
- 6. Neem een schaal en voeg hier de zonnebloemolie het paprikapoeder en naar smaak zout en peper toevoegen en mengen met de aardappel stukjes
- 7. Leg de aardappel partjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende een minuut of 25 halverwege even omdraaien
Rumpsteak:
- 1. Rub de rumpsteak met de zonnebloemolie, zeezout en flink wat versgemalen zwarte peper
- 2. Neem een flinke koekenpan en bak de steak aan beide zijden gedurende 2 minuten op hoog vuur
- 3. Beetje afhankelijk wat jezelf het lekkerst vind kun je de baktijd aanpassen
- 4. Haal de steaks uit de pan en leg ze op de borden giet er wat chimmichurri saus overheen en leg de aardappel partjes erbij. Lekker met een gemengde salade erbij.