 
                                Entrecôte met spinazie in bladerdeeg
                    
                    < 40 minuten                
                                        
                    
                    4 personen                
                    
                    
                    Gemiddeld                
                                        
                    
                    Pan                
                     
                            Een gezond en voedzaam recept met entrecôte. Geïnspireerd door het Beef Wellington recept
Ingrediënten
- 300 gram bevroren spinazie
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 300 gram bevroren bladerdeeg
- 1 entrecote
- 2 el boter
- 1 eidooier
- Bloem
Voor de salade:
- 1 andijvie
- 5 tomaten
- 2 el room
- 1 citroen (sap)
- Suiker
- 1 ui
Kruidenboter:
- 40 gram boter
- Angus&Oink Garlic & Butter
Bereiding
- 1. Ontdooi de spinazie en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Ontdooi ook het bladerdeeg.
- 2. Mix de boter met de Angus&Oink Garlic & Herb.
- 3. Dep het vlees droog en bak elke kant ongeveer 5-8 minuten, voeg dan zout en peper toe.
- 4. Laat het vlees afkoelen en bedek aan alle kanten met de kruidenboter.
- 5. Rol de bladerdeeg vellen uit samen met bloem tot een groot vel.
- 6. Beleg met spinazie. Wikkel vlees in deeg en bestrijk met eierdooier.
- 7. Bak op 180-200 graden 20-30 minuten.
- 8. Was de andijvie en snijd in reepjes. Was de tomaten en snij het in plakjes. Maak een saus met de room, citroensap, suiker, zout, peper en gehakte ui en meng dit met de salade.
