Gegrilde beenmerg met rozemarijn-limoen bruschetta
< 30 minuten
6 personen
Gemiddeld
Grill
Heerlijk barbecuegerecht voor een zonnige middag.
Ingrediënten
- 16 (runder)mergpijpjes, gehalveerd
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
- 8 sneeën casino witbrood
- Een kleine halve limoen
- 2 eetlepels rozemarijn blaadjes
- 2 takjes rozemarijn
- 60 ml olijfolie extra virgin plus nog wat extra
Bereiding
- 1. Meng in een vijzel de rozemarijnblaadjes en olijfolie en giet dit over in een grote schaal.
- 2. Haal het beenmerg uit de mergpijpjes en voeg dit toe aan het mengsel. Peper en zout naar smaak toevoegen. Zet het mengsel afgedekt een nacht in de koelkast.
- 3. Verdeel de barbecue in een directe en indirecte zone. Doe dit door de kooltjes aan één kant van de barbecue te plaatsen. Hou een temperatuur aan van ongeveer 180 graden.
- 4. Verdeel het beenmergmengsel over 2 aluminium bakjes, dek dit af met wat aluminiumfolie en leg deze indirect boven het vuur in de barbecue. Doe de deksel van de barbecue dicht en laat het geheel zo’n 20 minuten garen.
- 5. Als het beenmerg begint te sissen is het klaar. Haal het van het rooster af en zet even weg.
- 6. Smeer intussen de sneetjes brood in met wat olijfolie en rooster deze boven het vuur tot ze mooi bruin zijn.
- 7. Smeer het geroosterde brood in met wat citroensap en de takjes rozemarijn. Serveer samen met het merg.