Gemarineerde Kippendij met BBQ saus

Gemarineerde Kippendij met BBQ saus
Kippendij met huisgemaakte BBQ saus. Hou rekening met 4-6 uur marineren

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4-6  personen)

1.5 kg Gildehoen kippendij met vel een been

Ingrediënten voor marinade

120 ml olijfolie
45 ml witte azijn
15 gram zeezout
15 gram witte suiker
5 gram rode peper vlokken

Ingrediënten voor de BBQ saus

240 ml ketchup
15 ml olijfolie
60 ml witte azijn
60 gram bruine suiker
30 gram zoete paprika
15 gram chili poeder
5 gram knoflookpoeder
5 gram Cayenne peper (optioneel)
2,5 gram zeezout

Bereiding

- Neem een schaal en mix hierin alle ingrediënten voor de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
- Neem een afsluitbare plastic zak en voeg de kip en daarna de marinade toe. Even goed husselen zodat elke kippendij goed onder de marinade staat.
- Afsluiten en gedurende 2 tot 6 uur in de ijskast leggen.
- Voor het maken van de bbq saus neem je een steelpan en zet deze op middelhoog vuur
- Voeg alle ingrediënten toe, gelijkmatig roeren en op klein vuur zetten.
- Het geheel zo’n 15 minuten laten sudderen.
- Van het vuur halen en zeker 10 minuten laten afkoelen alvorens de saus te  gebruiken. (je kunt de saus ook een dag van tevoren maken. Deze moet dan wel in een luchtdichte bak worden afgesloten) De saus opwarmen kan in de magnetron, gewoon opwarmen niet meer laten koken.
- Haal de kippendijen uit de marinade.
- Leg de kippendijen op een voorverwarmde grill / bbq van 150° .
- Sluit de deksel en regelmatig de dijen omdraaien.
- Als de kippendijen bijna gaar zijn beginnen met aflakken van de saus , zo’n iedere 5 minuten. Het is de bedoeling dat de saus stroperig word.
- De kippendijen zijn gaar als de kermtemperatuur zo’n 75° is.
- Van de grill/bbq halen en op een bord leggen en afdekken met aluminiumfolie afdekken en nog 10 minuten laten rusten.
- Lekker om er bij te serveren een gepofte aardappel en een verse salade.