Gerookte Tri-Tip met SPG

Gerookte Tri-Tip met SPG
Tri-Tip California

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 6 personen

1500 gram Tri-Tip in dit recept gebruiken wij Wagyu Tri-Tip

1 eetlepel grof zeezout

1 eetlepel gemalen zwarte peper

1 theelepel knoflookpoeder

Olijfolie

Roomboter

Extra benodigdheden:

Rookhout, bijvoorbeeld Hickory Chunks of Hickory Snippers

Kerntemperatuurmeter

Skillet

Bereiding

Richt je barbecue in voor indirecte verhitting op een temperatuur van ca. 110 graden.

Voeg 2 chunks rookhout toe.

Meng zout, peper en knoflookpoeder in een kom.

Verwijder vlies van de Tr-Tip, dep droog met wat keukenpapier, smeer licht in met olijfolie en rub met de kruidenmix.

Rook het vlees tot een kerntemperatuur van ca. 45 graden. Dit duurt 45-60 minuten

Haal het vlees van de barbecue en verhoog de temperatuur naar ca. 200 graden.

Verwarm een skillet in de barbecue en voeg wat roomboter toe.

Grill nu het vlees in 10 minuten om-en-om tot een kerntemperatuur van 54 graden (medium-rare)

Laat een minuut of 5 rusten en snijd dwars op de draad aan.

Let bij een Tri-Tip op dat de draad "verspringt"

Serveer met aardappelsalade