
Gevulde Papegaaivisfilet met Pesto en lente-ui
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
Grill

De papegaaivis is een smaakvolle, grove vis. Heerlijk op de BBQ of in de (stoom)oven.
Ingrediënten
- 4 Papegaaivis filets van circa 200 gram (uitlek gewicht)
- 2 bananen bladeren
- 350 gram mayonaise
- 40 gram kant en klare pesto
- 4 in plakjes gesneden gedroogde chorizoworstjes
- 2 teentjes knoflook, platgedrukt en fijn gesneden
- 2 grote champignons gesneden
- 1 bos lente uitjes in tweeën gesneden (20 gram hiervan opzij zetten)
- ½ gele ui gesneden
- Zeezout
Bereiding
- 1. Verwarm de grill (indirect) voor op 180 graden Celsius.
- 2. Snij de filets open zodat deze gevuld kunnen worden.
- 3. Leg een groot stuk aluminium folie op een bakplaat op de aanrecht.
- 4. De vis aan beide zijden besprenkelen met zeezout.
- 5. Plaats een bananenblad op de het aluminium folie.
- 6. Meng de worstjes, knoflook, champignons en de groene en gele ui door elkaar en vul hiermee de visfilets.
- 7. De mayonaise en de pesto goed mengen.
- 8. Dan uitsmeren over de visfilets.
- 9. Leg het andere bananenblad erover heen.
- 10. Neem nog een stuk aluminiumfolie en vouw deze over het geheel in de vorm van een soort buidel moet wel goed sluiten.
- 11. Dan de visfilets ongeveer zo'n 30 tot 40 minuten indirect grillen
- 12. Voorzichtig het aluminiumfolie verwijderen en opdienen met de overgebleven lente ui.