Herten Wellington

Herten Wellington
Traditioneel kerstgerecht, met een leuke wildvariatie. Een echte aanrader!

Ingrediënten

Voor 4 personen
Foie Gras (optioneel) 600-800 gram hertenhaas 1 pakje kant-en-klaar bladerdeeg
Roomboter Meel Ei, om te lakken
Voor de Champignons: 2 tl olijfolie Oesterzwammen, fijn gesneden
1 sjalotje, fijn gesneden 1 teentje knoflook, fijngesneden 50 ml slagroom
Voor de Kippenmousse: 500 gram Gildehoen kipfilet, in kleine stukjes
1 tl zeezoutvlokken 2 eiwitten 500 ml slagroom
Voor de pannenkoeken: 3 eieren 300 g bloem
150 ml melk Boter

Bereiding

1. Verwijder het vlies van de hertenhaas en snij deze open. Snij deze niet helemaal door, ze moeten gevuld worden.

2. Smeer vervolgens de Foie Gras (optioneel dus) aan de binnenkant van de haas en rol de haasje op. Knoop deze op met een stukje slagerstouw.

3. Smelt wat roomboter in de pan en schroei de opgerolde hertenhaas rondom dicht. Laat vervolgens afkoelen en verwijder het touw.

4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de zwammen op hoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook en sjalot toe en laat deze even "zweten".

5. Voeg de room erbij en laat het geheel indikken. Haal vervolgens de pan van het vuur.

6. Meng de gesneden kipfilet, het zout en de eiwitten in een blender. Zorg dat het helemaal fijn gehakt is. Schenk dit in een kom en zet dit op ijs om snel af te koelen. Schenk beetje bij beetje de slagroom toe.

7. Meng vervolgens de ingredienten voor de pannenkoek

8. Verhit een pan met wat boter. Bak vervolgens enkele, dunne pannenkoeken.

9. Meng vervolgense de champignons met het kippenmengsel.

10. Leg een pannenkoek op een vlak oppervlak en verdeel wat van de mousse over de pannenkoek(en).

11. Leg de hertenhaas er bovenop en smeer vervolgens af met nog wat mousse.

12. Wikkel de pannenkoek vervolgens om het vlees.

13. Verwarm de oven of BBQ voor op 200 graden Celsius

14. Rol het bladerdeeg uit op een aanrecht met wat bloem. Rol door tot een dikte van ongeveer 3 mm.

15. Leg de pannenkoek vervolgens op het bladerdeeg en rol deze in.

16. Smeer deze in met wat eigeel en zorg dat alles goed afgesloten is
(Je kunt eventueel met de punten van een vork een leuk patroon maken)

17. Bak het geheel vervolgens af in de oven of BBQ, gedurende 20 minuten

18. Het deeg moet goudbruin zijn.

20. Laat het geheel 10 minuten rusten alvorens aan te snijden. Eet smakelijk!