Hertenfilet met Vacherin Mont d'or en aardappel

Hertenfilet met Vacherin Mont d'or en aardappel

Hertenrugfilet met gele biet, aardappel en gesmolten Vacherin Mont d'Or, een luxe BBQ-gerecht voor fijnproevers. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1 kg hertenrug filet
  • 500 gram gele bieten
  • 500 gram charlotte aardappel
  • 100 gram ganzenvet
  • 250 gram snijbonen
  • 1 stuks Vacherin mont d’or
  • 3 tenen knoflook
  • Witte wijn
  • Platte peterselie
  • Peper
  • Zout

Bereiding


Zo bereid je dit recept!


  • 1. Smeer de filet in met arachideolie en breng rondom op smaak met zout en gemalen zwarte peper.
  • 2. Rooster het vlees in zijn geheel aan alle zijden goudbruin op het rooster van de barbecue boven direct en hoog vuur.
  • 3. Laat hierna verder garen indirect boven in de barbecue.
  • 4. Laat ondertussen de bieten op het rooster gaar worden gedurende plusminus 60 minuten.
  • 5. Laat de bieten afkoelen. Schil en snijd ze in grove stukken.
  • 6. Schil ondertussen de aardappelen en gaar deze in grove stukken in een platte skillet met het ganzenvet totdat de aardappel goudbruin is.
  • 7. Voeg de grof gesneden tuinbonen en de gele biet stukjes toe. Roer door en laat verder garen.
  • 8. Laat ondertussen de Vacherin mont d’or warm worden op de barbecue.
  • 9. Steek halve knoflooktenen in de kaas en giet een beetje witte wijn op de kaas.
  • 10. Haal de schaal met aardappels, snijbonen en gele biet uit de barbecue.
  • 11. Trancheer de hertenrug filet in gelijke plakjes en schik deze op de schaal op de groenten.
  • 12. Schep met een lepel de kaas tussen het vlees over de aardappels en garneer met iets platte peterselie.