Kipfilet Rolls met Mozzarella en Bacon
< 40 minuten
4 personen
Moeilijk
BBQ/oven
Geweldige kipfilet-rolls met gevulde courgette. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 4 st dubbele Gildehoen kipfilets
- BBQ Rub naar keuze (of bijvoorbeeld NOSKOS the Jerk)
- 200 gr mozzarella
- 300 gr plakken bacon
- Rookhout naar eigen smaak
Mopsaus:
- 6 eetl BBQ Saus (of bijvoorbeeld NOSKOS the Original)
- 2 tl worcestershire
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl knoflook poeder
- zeezout
- zwarte peper
Gevulde courgettes:
- 2 st courgette
- 6 eetl panko broodkruim
- 1 tl knoflook poeder
- ½ bos peterselie
- 50 gr parmezaan
- 7 stuks cherry tomaatjes
- 1 st ui
- zeezout
- zwarte peper
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Haal de kipfilet uit de verpakking en snij de kipfilet in de lengte open zodat er een soort schnitzel ontstaat. Bestrooi ze aan beide kanten met de rub. Snij de mozzarella in vier stukken.
- 2. Leg 3 plakjes bacon op de snijplank en 1 plakje haaks erop. Leg hierop de kip en daarop de mozzarella. Rol nu alleen de kipfilet op en leg die in het midden. Vouw nu van het ene plakje bacon de buitenkantjes strak naar binnen. En vouw daarna de drie plakken bacon strak om de kipfilet zodat er een soort kleine rollade ontstaat. Rol nu de schnitzel weer op en zet hem eventueel vast met een prikker of een sate pen.
- 3. Maak een mopsaus van de BBQ saus, worcestershiresaus, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout & peper en meng alles door elkaar.
- 4. Verwarm de bbq voor op 120°C indirect roken en rook de rolls 30 minuten indirect.
- 5. Stook de bbq op naar 180 °C en gaar indirect de rolls door tot ongeveer 70°C kerntemperatuur.
- 6. Laat de rolls nog even rusten en snijd ze daarna in plakjes.
- 7. Eet de kip met de gegratineerde courgettes en wat rucola sla of aioli.
Bereidingswijze Courgettes:
- 1. Snij de courgettes in de lengte door de midden en hol ze uit. Snij het vruchtvlees klein en bewaar in een aparte kom.
- 2. Snipper de sjalot, hak de peterselie en snij de tomaat in kleine partjes. Meng dit in de kom met het courgette vruchtvlees. Breng op smaak met de knoflookpoeder, zeezout & peper.
- 3. Vul de courgette met dit mengsel.
- 4. Meng de panko met de parmezaan en strooi dit over de courgettes.
- 5. Rooster de courgette op de grill totdat ze mooi bruin zijn geworden, of bak de courgette in circa 20 minuten in de oven op 185°C