Lamsbout met rozemarijn en knoflook in rode wijnsaus

Lamsbout met rozemarijn en knoflook in rode wijnsaus

Geniet van een culinair hoogstandje met ons recept voor lamsbout met rozemarijn en knoflook, geserveerd in een verleidelijke rode wijnsaus. Laat je betoveren door de malse smaak van het lamsvlees, doordrenkt met de aromatische combinatie van rozemarijn en knoflook. Met eenvoudige stappen breng je dit smaakvolle gerecht op tafel, waarbij de rijke rode wijnsaus de perfecte finishing touch vormt. Een onvergetelijke smaakbeleving wacht op je.

Ingrediënten


  • 2 Lamsbouten met bilpijp, totaal ca. 3,5 kg
  • 8 teentje knoflook, fijngehakt
  • 60 ml vers limoensap
  • 3 eetlepels rozemarijn, fijngehakt
  • 1 theelepel Zout
  • 2 theelepels verse, zwarte peper

De saus:

  • 250 gram gemixte verse kruiden, fijngehakt (bijv. rozemarijn, peterselie, bieslook, etc.)
  • 250 ml rode wijn
  • 450 ml kippenbouillon
  • 400 gram ui, fijngehakt

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • 2. Wrijf de bouten in met het limoensap en daarna met de verse knoflook en rozemarijn. Zorg dat overal ongeveer evenveel zit. Strooi de peper en het zout erover en plaats de bouten in een ovenschaal. Gaar de bouten gedurende 30 minuten en verlaag de temperatuur dan tot 175 graden Celsius.
  • 3. Gaar de lamsbout af in ongeveer een uur of tot een kerntemperatuur van circa 68-70 graden Celsius. Haal de bouten uit de oven en plaats de bouten op een schaal, je hebt het sap uit de ovenschaal nodig voor de saus. Laat de bouten nog 10-15 minuten rusten vóór het serveren.
  • 4. Neem het vocht uit de ovenschaal samen met het aanbaksel uit de schaal en doe dit in een pan. Meng dit met de verse kruiden en ui en bak dit even aan. Als dit goed gemengd is, voeg al roerend de bouillon en rode wijn toe. Verhit op hoog vuur tot het mengsel voor de helft is ingedikt. Serveer de lamsbout en schenk de saus eroverheen.