Angus Rib Rack met Tijmjus
> 2 uren
6 personen
Moeilijk
BBQ/oven
Smaakvol gerecht met een Aberdeen Angus Bone-in rib eye.
Ingrediënten
- Angus Rib Rack van ca. 3-3,5 kg
- 8 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 500 ml rode wijn
- 1 liter runderbouillon
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
- Peper
- zout
Bereiding
- 1. Laat het Rib Rack van tevoren op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- 2. Kerf het rack tot een halve centimeter in en plaats de plakjes knoflook hierin. Strooi wat peper en zout over het rack.
- 3. Plaats het rack in de oven en gaar deze gedurende circa 2 uur tot een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden Celsius. Haal het rack uit de oven en wikkel deze in het aluminiumfolie. Zet dit weg op een bord en laat het nagaren.
- 4. Neem een braadpan en voeg hier de wijn en het bakvocht van het rack aan toe. Verhit op hoog vuur en schraap ondertussen het aanbaksel van de bodem af. Kook dit gedeeltelijk in en voeg dan de bouillon toe. Kook dit tot de helft in en voeg dan de tijm toe en roer dit er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- 5. Haal het rack uit het folie en snij deze in mooie, dikke plakken. Serveer deze plakken met de tijmjus.
Serveren met gebakken aardappelen en gegrilde groenten naar keuze.