
Braai Sosaties

Traditionele spiesjes voor bij de braai uit Zuid-Afrika
Ingrediënten
500 gram lamsbout
ca. 16 gedroogde abrikozen
1 ui in blokjes van 2/3 cm
12 spiezen
Voor de marinade:
1/4 ui gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 theelepel gemberpoeder
3 eetlepels abrikozenjam
3 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel Madras (currypoeder)
1/ 2 eetlepel komijnpoeder
1/4 theelepel zout
roomboter
Bereiding
Fruit de ui in wat roomboter. Voeg de knoflook en gemberpoeder toe en roerbak dit gedurende 1 minuut. Voeg de rest van de ingredienten voor de marinade toe, roer goed om en laat het afkoelen.
Snij de lamsbout in blokjes van 4-5 centimeter en meng de blokjes door de marinade. Laat vervolgens afgedekt in de koelkast verder marineren gedurende enkele uren.
Wel de abrikozen 20 minuten in lauwwarm water.
Spies het vlees om-en-om met de ui en abrikoos. Grill de spiezen vervolgens direct boven het vuur gedurende circa 10 minuten.
Geniet u maaltyd!