Braai Sosaties

Braai Sosaties
Traditionele spiesjes voor bij de braai uit Zuid-Afrika

Ingrediënten

500 gram lamsbout

ca. 16 gedroogde abrikozen

1 ui in blokjes van 2/3 cm

12 spiezen

Voor de marinade:

1/4 ui gesnipperd

1 teentje knoflook, fijn gesneden

1 theelepel gemberpoeder

3 eetlepels abrikozenjam

3 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel Madras (currypoeder)

1/ 2 eetlepel komijnpoeder

1/4 theelepel zout

roomboter

Bereiding

Fruit de ui in wat roomboter. Voeg de knoflook en gemberpoeder toe en roerbak dit gedurende 1 minuut. Voeg de rest van de ingredienten voor de marinade toe, roer goed om en laat het afkoelen.

Snij de lamsbout in blokjes van 4-5 centimeter en meng de blokjes door de marinade. Laat vervolgens afgedekt in de koelkast verder marineren gedurende enkele uren.

Wel de abrikozen 20 minuten in lauwwarm water.

Spies het vlees om-en-om met de ui en abrikoos. Grill de spiezen vervolgens direct boven het vuur gedurende circa 10 minuten.

Geniet u maaltyd!