Char Siu

Char Siu
Traditioneel Kantonees gerecht met varkensnek. Hou rekening met 4 uur marineren

Ingrediënten

2 kilo Varkensnek (procureur)
1 eetlepel zout
5 eetlepels suiker
1 eetlepel Hoisinsaus
2 eetlepels sojabonensaus
2 eetlepels water

Benodigdheden:        

BBQ met deksel
Ovenschaal

Bereiding

Snij de varkensnek in repen van ca. 2 ½ cm dikte.
Leg in een ovenschaal, doe alle ingrediënten erbij en meg alles goed door elkaar, zet afgedekt met huishoudfolie 3 tot 4 uur in de koelkast daarbij elk uur de marinade in het vlees wrijven.

Richt je barbecue in op indirect verwarmen op een temperatuur van 220 graden
Leg de plakken vlees op het rooster en gaar in 30 minuten, keer halverwege het vlees om.
Laat een minuut of 5 rusten, snijd het in plakken van een cm dik en serveer met rijst en sperciebonen