Chuck pot roast

Chuck pot roast
Chuck pot roast – gepofte kriel & knoflook – spruitjes – waspeen - geroosterde uien & mosterd jus

Ingrediënten

1200 gram chuck roast

500 gram aardappelkriel

8 tenen knoflook

400 gram spruitjes

250 gram waspeen

2 rode uien

5 dl Runder fond

75 gram mosterd

100 gram boter

olijfolie

Zee zout en versgemalen peper naar smaak toevoegen

 

eventueel rode wijn

eventueel peterselie

 

Bereiding

1: Laat de chuck roast in de koelkast ontdooien.

2: Smeer de chuck roast in met olijfolie, zout, en peper.

3: Laat de chuck roast nu 30 minuten op kamertemperatuur komen.

4: Rooster in een koekenpan de chuck roast aan.

5: Halveer de aardappelkriel en maak de spruitjes schoon

6: Maak de knoflook en rode uien schoon en snijd deze in grove stukken. Smelt in een grote pan (waar het hele stuk vlees in past) de boter en fruit hierin de knoflook en de uien aan. Voeg nu de mosterd toe en fruit dit ook even mee. Blus nu af met de runderfond en eventueel een scheutje rode wijn. Voeg de schoongemaakte spruitjes en gehalveerde krieltjes toe. Plaats nu de chuck roast bovenop. Voeg nog wat zout en peper toe en plaats de deksel op de pan.

Breng het geheel aan de kook en zet daarna laag. Laat het vlees nu minimaal 3-4 uur zachtjes gaar worden.

7:Haal het vlees uit de pan en bind de jus eventueel af met maïzena of aardappelzetmeel.

8: eventueel garneren met peterselie