Cubaanse flat iron steaks

Cubaanse flat iron steaks

Zachter dan biefstuk en met veel meer smaak.

Ingrediënten


  • 1 flat iron steak, in 4 stukken
  • 3 limoenen, het sap en het vruchtvlees
  • 2 sinaasappels , het sap en het vruchtvlees
  • 1 kop extra virgine olijfolie
  • 6 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1/4 ui, fijngesneden
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • Zwarte peper, vers gemalen naar smaak toevoegen
  • 1 limoen in zes partjes

Bereiding


  • 1. Meng het sap en vruchtvlees van de limoen en de sinaasappel, samen met de olijfolie, knoflook, ui, oregano, komijn, peper en zout. Bewaar een half kopje marinade om later over de steaks te sprenkelen.
  • 2. Leg de steaks in de marinade en zet minstens een uur in de koelkast.
  • 3. Verwarm de barbecue tot 180 graden Celsius, of gebruik een grillpan. Smeer de steaks licht in met olijfolie en grill 4 tot 5 minuten per kant voor medium.
  • 4. Haal de steak van de grill en laat ze 5 minuten rusten onder een dakje van aluminiumfolie. Besprenkel met de overgebleven marinade.
  • 5. Garneer met de stukjes limoen en serveer getrancheerd op een bord.