Eendenborst met cranberrysaus

Eendenborst met cranberrysaus
Eendenborst leent zich ook uitstekend om te roken. Kijk voor een uitleg over roken op deze pagina van de vrienden van Rookoven.com.

Ingrediënten

2 x eendenborst met vel 

1 el peperkorrels Grofzout 

Peper uit de molen   

175 gram cranberries 

Scheut rode port 

Citroenrasp 

1,5 eetlepel rietsuiker 

Kaneelstokje 

Olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snij een ruitpatroon in het vel.

3. Rooster de peperkorrels in een droge pan en stamp ze fijn in een vijzel. Smeer de eendenborst hiermee in.

4. Bak de eend zonder olie met de huid naar beneden in een ovenvaste pan op een laag pitje 
    zodat het vet vrijkomt, 10 tot 15 minuten. Verwijder het braadvet en bak even op hoog 
    vuur totdat de huid knapperig wordt. Voeg een beetje olijfolie toe en bak het vlees nog 1 a 
    2 minuten.

5. Voeg de ingredienten voor de cranberrysaus samen in een koekenpan en laat het op middelhoog vuur indikken.

6. Zet de pan met de filets in de hete oven en gaar de eendenborst een minuut of 10 af.

7. Laat de eendenborst een paar minuten rusten op een warm bord.

8. Serveer met de cranberrysaus.