Eendenborstfilet met sinaasappelmarinade

Eendenborstfilet met sinaasappelmarinade
Probeer met onze Barbarie-eend.

Ingrediënten

Eendenborstfilet met sinaasappelmarmelade
 
 

Ingrediënten
4 Eendeborsten
Marmelade
Knoflook
Ui
Sinaasappel in partjes

Bereiding

Bereiding:

Verwarm een oven tot 160 graden. Vet een glazen schotel met een deksel in.

Verdeel ongeveer 1 / 4 kopje marmelade in de bodem van de schotel. Leg de eendenborsten in de schotel op de jam. Prik gaten in de eendenborsten met een vork, en verspreid een laagje marmelade (ongeveer 1 eetlepel) over de eendenborsten. Strooi de knoflook over de bovenkant van de eend. Verdeel de ui en stukjes sinaasappel rond de eendenborsten in de schaal.

Bedek de schotel, en bak in de voorverwarmde oven tot de eendenborsten 38 graden zijn, gemeten met een vleesthermometer, ongeveer 15 minuten. Verwijder het deksel, verdeel over nog 1 eetlepel marmelade over elke borst en zet terug in de oven, onbedekt. Bak tot het vlees medium rare is, 63 graden kerntemperatuur.