Entrecote braadstuk met chiliboter

Entrecote braadstuk met chiliboter
Heerlijk braadstuk met pittige boter

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 6-8 personen

1 entrecote braadstuk

8 tenen knoflook, in plakjes

4 eetlepels sojasaus

4 eetlepels vissaus

2 eetlepels suiker

2 eetlepels olijfolie

Voor de chiliboter:

1/2 fijngesneden rode peper

3 takjes fijngesneden koriander

100 gram gezouten roomboter

1 eetlepel limoensap

Extra benodigdheden:

Kernthermometer

Aluminiumfolie

Bereiding

Maak met een scherp mes in het rondom inkepingen en stop hier de knoflook in.

Meng sojasuas, vissaus en suiker in een kom, leg het vlees erin, dek af en zet 15 minuten weg.

Dep het vlees droog en smeer in met wat olijfolie

Richt je barbecue in voor indirecte verhitting op een temperatuur van ca. 150 graden.

Gaar de entrecote met de vetkant naar boven in ongeveer 60 minuten tot een kerntemperatuur van 55 graden.

Meng ondertussen de roomboter, peper, koriander en het limoensap.

Schep het in een stuk huishoudfolie, rol dicht en laat in de koelkast opstijven.

Als het vlees de kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt pak je het losjes in in aluminiumfolie en laat je het ca. 10 minuten rusten.

Snijd mooie dikke plakken, serveer met de chiliboter.