Gegrilde "Mojo" inside skirt

Gegrilde "Mojo" inside skirt
Heerlijke, frisse gemarineerde Inside skirt

Ingrediënten

1 stuk inside skirt van ca. 1000 gram

2 eetlepels limoensap

1 extra limoen (voor het serveren)

60 ml sinaasappelsap

160 ml olijfolie

4 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel gemalen komijn

Zeezout

Versgemalen zwarte peper

1/2 bosje gehakte verse korianderblaadjes, fijngehakt

Bereiding

Neem een hersluitbare plastic zak en doe de inside shirt samen het limoen-en sinaasappelsap, de helft van de olijfolie, de knoflook, komijn, 1 theelepel zout en een 1/ theelepel peper hierin en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

Bereid de barbecue voor en zorg dat deze op ongeveer 200 graden Celsius.

Haal het vlees uit de plastic zak en dep het vlees droog met wat keukenpapier. Zet ondertussen een pannetje op middelhoog vuur en doe daar de overgebleven marinade in. Laat dit vervolgens licht doorkoken tot het voor de helft is ingekookt.

Grill de steak om en om tot de gewenste kerntemperatuur van ongeveer 49 graden (medium-rare) of tot ongeveer 55 graden (medium). Laat de steak vervolgens in folie nog 10 minuten rusten.

Snij de steak op de draad in dikke plakken. Schenk wat van de saus uit de pan over de streak en bestrooi met de koriander. Snij de overgebleven limoen in plakjes en serveer erbij.