Gemarineerde Bavette op z'n Amerikaans
Een sublieme steak die in Nederland volslagen onbekend is. Mager, stevig en heel veel smaak. Gemarineerde Bavette is een magere, enigszins stevige maar smaakvolle steak, dat profiteert van het vermalsende effect van een marinade. Het wordt medium rare gegeten en in dunne plakken gesneden. Op deze manier gemarineerd, snel gegrild op hoog vuur en in dunne plakjes gesneden smelt deze flank steak praktisch in je mond.
Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Kerf het oppervlak met een scherp mes, ongeveer een centimeter uit elkaar, dwars op de draad van het vlees.
- 2. Combineer ingrediënten voor de marinade.
- 3. Doe de steak en marinade in een grote diepvrieszak. Smeer de steak goed in met de marinade. Sluit de zak en plaats deze in een kom. Minstens twee uur in de koelkast.
- 4. Vet het rooster van de grill in met olijfolie. Verhit de grill op hoge temperatuur op directe warmte. De grill is heet genoeg wanneer je hand ongeveer een seconde boven het vuur kunt houden.
- 5. Neem de bavette uit de marinade en bestrooi royaal met grofzout en versgemalen peper. Het zout en peper vormt een knapperige korst op de steak.
- 6. Plaats op de hete grill. Grill 4-6 minuten aan elke kant. Eén keer draaien. Halverwege het grillen de bavette 90 graden aan iedere kant draaien voor een mooi grillruitje.
Hoe weet je of de goed gegaard is? Druk met de vinger op het vlees en het is gaar als het zich in laat drukken maar ook direct terugveert. Het voelt al stevig. Bedek met aluminiumfolie en laat de steak 10 minuten rusten. Snij dunne plakjes, dwars op de draad, lichte diagonaal zodat de plakjes breed zijn.