•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Geroosterd Speenvarken op z'n Duits

Een speenvarken in zijn geheel is een ware eye-catcher op ieder feestje.

Geroosterd Speenvarken op z'n Duits

Bereidingstijd: 380 minuten

Ingredienten

Een Hollands speenvarken van ongeveer 8 kg

450 gram zeezout

Zwarte versgemalen peper

45 gram venkelzaad

45 gram verse marjoraan

4 middelgrote uien en  in 4-en gesneden

3 hele knoflook, teentjes geschild

2 middelgrote appels gehalveerd

1 lemon gehalveerd

1 bos verse tijm

250 tot 450 ml olijfolie

½ liter witte wijn of water

Bereiding

1)     Verwarm de oven voor op 220°.

2)     Was het varken van binnen en van buiten met keukenpapier.

3)     Gebruik een grote braadslede, waar het varken helemaal in past (de hoogte van de zijkanten moet minimaal 5 cm hoog zijn).

4)     Wrijf de holte van het varken in met 225 gram zeezout, wat peper, 22 gram venkelzaad en marjoraan.

5)     Voeg de uien, knoflook, appels , lemon en de tijm toe, je kunt het eventueel dichtnaaien maar is niet noodzakelijk.

6)     Mix de overgebleven venkelzaad,  marjoraan, zout, peper, en de olijfolie door elkaar en smeer de gehele buitenkant van het varken er mee in.

7)     Giet de wijn of water over je handen en was de overige ingrediënten van je af, wel boven het varken doen zodat het vocht in de braadslede terecht komt.

8)     Bedek de oren met aluminiumfolie.

9)     Braad het een kwartier in de oven op 220°.

10)   Breng de oven temperatuur daarna terug naar 160° en bak het varken 3½ tot 4 uur in de oven.

11)    Elk uur het varken omdraaien om een gelijke gaarheid te krijgen.

12)    Haal het varken uit de oven, bedek het varken met aluminiumfolie en laat het 10-15 minuten rusten voor het aan te snijden.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.