Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Hollands Speenvarken

Artikelnummer: 1199
4,0

Op voorraad





Het gewicht 6-8 kilo is geschikt voor in een standaard oven (60x60cm).
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €75,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product
  • Perfect voor aan het spit
  • Ongekruid en ongegaard
  • Mogelijkheid om zelf te vullen

Wil je een prachtig speenvarken op tafel zetten? Ga dan voor het Hollands Speenvarken!

OVEN, SPIT OF BBQ

Voor de echte liefhebbers bieden we bij Beef&Steak een heel speenvarken voor in de oven, aan het spit of voor op de BBQ. Dit product is ongekruid en ongegaard.

Dus je kunt een geheel eigen draai geven aan dit product. De speenvarkens hebben een leeftijd van 4-10 weken. De kleine exemplaren, tussen de 6-7 kg, zijn geschikt voor in een standaard oven (60x60cm).

Voor het speenvarken van 12-15 kg heb je een professioneel spit nodig of een zeer grote BBQ. De speenvarkens van 6-8 kilo zijn goed voor circa 10 personen.

AAN HET SPIT

De mooiste manier van bereiden het speenvarken is natuurlijk aan het spit. Een spit met motor kun je eenvoudig kopen voor boven de barbecue, waardoor je een klein formaat speenvarken kunt bereiden.

Belangrijk bij een speenvarken aan het spit is dat het varken gelijkmatig gaart en dat uitstekende delen niet verbranden. Denk hierbij aan de poten, snuit, oren of staart.

Om dit te voorkomen, kun je ze inpakken met aluminiumfolie. Het vuur moet voldoende hitte afgeven maar niet te heet zijn: ongeveer 190 graden Celsius.

Door het draaien verdeelt de hitte zich weer en verbrandt het speenvarken niet. Zorg er wel voor dat er geen vlammen tegen het speenvarken komen.

Als richtlijn kun je denken aan 5 tot 6 uur voor een speenvarken van 6-7 kg. Een groter speenvarken duurt langer, ongeveer 8 uur voor een speenvarken van 9-10 kg. Vlak onder de 70 graden Celsius is een mooie doeltemperatuur.

VULLEN VAN HET SPEENVARKEN

Een speenvarken wordt geleverd zonder ingewanden, dus vullen is een mogelijkheid. Het hoeft niet, je zou ervoor kunnen kiezen om het vleesdeel (zonder zwoerd) in te smeren met een mooie pork rub.

Wanneer je het speenvarken aan het spit wilt vullen, moet je de buik dichtbinden. Daarvoor heb je stevig slagerstouw en een naald nodig.

Het vullen van een speenvarken kan met een lekkere mix van groenten en verse kruiden. Het lekkerste recept voor het bereiden van een speenvarken aan het spit vindt je natuurlijk ook op onze website.

Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijk Hollands Speenvarken kopen. Ga voor dit heerlijke speenvarken en geniet van deze aanrader voor echte liefhebbers. 

Meer Informatie
Herkomst Nederland
Ingrediëntendeclaratie 100% varkensvlees
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Niet gerijpt
Soort Varkensvlees
SKU 1199
Reviews
A. Jansen
March 2018
Kerst varken
Het speenvarken werd heel netjes verpakt bezorgd. Smaakte heerlijk. Alleen de huid kregen we niet goed krokant en de volgende keer mag het nog een uurtje langer op het spit draaien.
levon barakazjan
March 2016
levon barakazjan
Uitstekend! ik heb nu 2x een speenvarken besteld en het was supper! De service van beef&steak is tot nu toe steeds uitstekend geweest!blijf tevreden .
A. Hazekamp
November 2015
A. Hazekamp
Wij hebben het varken volgens het recept in de oven gedaan. Eerst een half uur op 200 graden en daarna naar 175 graden. Na anderhalfuur had ik al een kerntemperatuur van 55 graden. Dus ik heb de temperatuur teruggebracht naar 90 graden. Daarna heeft hij nog een uur of twee in de oven gestaan. Hij was perfect en de smaak was geweldig. Dus even oppassen met de temperatuur
I Ottens
November 2015
I Ottens
Gisteren een heerlijk varkentje aan het spit gemaakt! Bedankt voor de snelle levering! Het varkentje was iets te groot maar dat was zo opgelost! Heerlijk!!
Robin
December 2014
Robin
"Vorig jaar kerst een ""kerstbiggetje op de oklahoma smoker. Langzaam gegaard op eikenhout 130 graden voor een uurtje of 5-6. Resultaat: zeer smakelijke varkensvlees-vlokken welke het de dag erna ook prima deden op een broodje ""pulled pork"" eigengemaakte coleslaw en best odds barbecuesaus. Hier is meteen maar een traditie van gemaakt dus...ook dit jaar weer een varkentje gegaard op 2de kerst! De service van beef&steak is tot nu toe steeds uitstekend geweest!"
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Hollands Speenvarken
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Gerelateerde producten



blues-hog-barbecue-saus
Saus
€ 10,95