Hollands Speenvarken
Artikelnummer: 1199Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
- Perfect voor aan het spit
- Ongekruid en ongegaard
- Mogelijkheid om zelf te vullen
Wil je een prachtig speenvarken op tafel zetten? Ga dan voor het Hollands Speenvarken!
OVEN, SPIT OF BBQ
Voor de echte liefhebbers bieden we bij Beef&Steak een heel speenvarken voor in de oven, aan het spit of voor op de BBQ. Dit product is ongekruid en ongegaard.
Dus je kunt een geheel eigen draai geven aan dit product. De speenvarkens hebben een leeftijd van 4-10 weken. De kleine exemplaren, tussen de 6-7 kg, zijn geschikt voor in een standaard oven (60x60cm).
Voor het speenvarken van 12-15 kg heb je een professioneel spit nodig of een zeer grote BBQ. De speenvarkens van 6-8 kilo zijn goed voor circa 10 personen.
AAN HET SPIT
De mooiste manier van bereiden het speenvarken is natuurlijk aan het spit. Een spit met motor kun je eenvoudig kopen voor boven de barbecue, waardoor je een klein formaat speenvarken kunt bereiden.
Belangrijk bij een speenvarken aan het spit is dat het varken gelijkmatig gaart en dat uitstekende delen niet verbranden. Denk hierbij aan de poten, snuit, oren of staart.
Om dit te voorkomen, kun je ze inpakken met aluminiumfolie. Het vuur moet voldoende hitte afgeven maar niet te heet zijn: ongeveer 190 graden Celsius.
Door het draaien verdeelt de hitte zich weer en verbrandt het speenvarken niet. Zorg er wel voor dat er geen vlammen tegen het speenvarken komen.
Als richtlijn kun je denken aan 5 tot 6 uur voor een speenvarken van 6-7 kg. Een groter speenvarken duurt langer, ongeveer 8 uur voor een speenvarken van 9-10 kg. Vlak onder de 70 graden Celsius is een mooie doeltemperatuur.
VULLEN VAN HET SPEENVARKEN
Een speenvarken wordt geleverd zonder ingewanden, dus vullen is een mogelijkheid. Het hoeft niet, je zou ervoor kunnen kiezen om het vleesdeel (zonder zwoerd) in te smeren met een mooie pork rub.
Wanneer je het speenvarken aan het spit wilt vullen, moet je de buik dichtbinden. Daarvoor heb je stevig slagerstouw en een naald nodig.
Het vullen van een speenvarken kan met een lekkere mix van groenten en verse kruiden. Het lekkerste recept voor het bereiden van een speenvarken aan het spit vindt je natuurlijk ook op onze website.
Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijk Hollands Speenvarken kopen. Ga voor dit heerlijke speenvarken en geniet van deze aanrader voor echte liefhebbers.
Herkomst | Nederland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | 100% varkensvlees |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Niet gerijpt |
Soort | Varkensvlees |
SKU | 1199 |