Gevulde Italiaanse kipfilet met Pancetta

Gevulde Italiaanse kipfilet met Pancetta

Een lekker alternatief met kipfilet. Heerlijk Italiaans tintje met dit recept.

Ingrediënten


  • 2 zware kipfilet, gehalveerd
  • 8 zongedroogde tomaten
  • Verse basilicumblaadjes
  • 2 stuks Mozzarella in plakken
  • 4 plakjes Pancetta
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Verse peper en zout

Bereiding


  • 1. Was de filet met water en azijn en dep deze goed droog.
  • 2. Snij de filet aan de zijkant open zodat deze gevuld kan worden. Plet eventueel met een mes om een groter oppervlak te krijgen.
  • 3. Leg de verschillende ingrediënten in het midden van de opengesneden filet. De Pancetta onderop, dan de plakken mozzarella, dan de zongedroogde tomaten en als laatste de basilicum. Strooi er naar smaak wat peper en zout overheen.
  • 4. Rol de filets op en maak deze dicht met behulp van slagerstouw of houten prikkers.
  • 5. Marineer de gevulde kipfilet in de olijfolie en limoensap.
  • 6. Verhit de grillpan of BBQ tot ongeveer 200 graden. Grill de gevulde filets 5-6 minuten aan beide kanten tot het vlees goed gaar is.

Serveer met hele maiskolven.