•  
    Vandaag besteld, morgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Gevulde Italiaanse kipfilet met Pancetta

Een lekker alternatief met kipfilet. Heerlijk Italiaans tintje met dit recept.

Gevulde Italiaanse kipfilet met Pancetta

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredienten

2 zware kipfilet, gehalveerd

8 zongedroogde tomaten

Verse basilicumblaadjes

2 stuks Mozarella in plakken

4 plakjes Pancetta

2 eetlepels limoensap

3 eetlepels olijfolie

Verse peper en zout

Bereiding

1)      Was de filet met water en azijn en dep deze goed droog.

2)      Snij de filet aan de zijkant open zodat deze gevuld kan worden. Plet eventueel met een mes om een groter oppervlak te krijgen.

3)      Leg de verschillende ingrediënten in het midden van de opengesnede filet. De Pancetta onderop, dan de plakken mozerella, dan de zongedroogde tomaten en als laatste de basilicum. Strooi er naar smaak wat peper en zout overheen.

4)      Rol de filets op en maak deze dicht met behulp van slagerstouw of houten prikkers.

5)      Marineer de gevulde kipfilet in de olijfolie en limoensap.

6)      Verhit de grillpan of BBQ tot ongeveer 200 graden. Grill de gevulde filets 5-6 minuten aan beide kanten tot het vlees goed gaar is.

Serveer met hele maiskolven.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.