•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Hertenbiefstuk in wilde paddestoelensaus

Hertenbiefstukjes met een fijne marinade en een geweldige saus. Hou rekening met een nachtje marineren in de koelkast.

Hertenbiefstuk in wilde paddestoelensaus

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingredienten

Voor circa 4 personen

4 hertenbiefstuk  á 150 gram

4 eetlepels extra vierge olijfolie

1 eetlepel balsamico azijn

1 winterpeen, fijngehakt

1 ui, fijngehakt

Verse peper en zout

 

De saus

100 gr ongezouten boter

2 sjalotjes, in hele dunne plakjes

200 gram verse wilde paddestoelen

2 eetlepel balsamico azijn

4 eetlepels droge sherry

6 eetlepels vette slagroom

Verse peper en zout

Bereiding

1)      Snij de biefstukjes in plakken van circa 2,5 centimeter dik en leg deze in een diepe schaal.

2)      Voeg de 3 eetlepels extra vierge olijfolie, de wortel, ui en balsamico azijn toe. Strooi er wat verse peper en zout overheen en laat een nacht, afgedekt in de koeling staan.

3)      Neem een sauspan, voeg de boter toe en bak de ui in 2-3 minuten mooi zacht.

4)      Voeg de paddestoelen toe en bak deze 3-5 minuten mee tot ze een mooie kleur hebben en zacht zijn.

5)      Voeg de azijn, sherry en slagroom toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Als de saus te dik wordt, kunt u wat water toevoegen.

6)      Haal de hertenbiefstuk uit de marinade en dep deze droog. Strooi er peper en zout over. Doe de rest van de olijfolie in een hete grillpan en bak de biefstuk aan beide kanten mooi bruin. Haal de biefstuk uit de pan en laat 5-10 minuten rusten. Serveer op een warm bord en schenk de saus er over.

U kunt dit gerecht goed serveren met spruitjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!

Rating: 9.3, gebaseerd op 13921 beoordelingen.