Hertenbiefstuk met paprika en uien

Hertenbiefstuk met paprika en uien
Lekkere variatie met hertenbiefstuk. Snel en gemakkelijk klaar

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4  personen)

4 hertenbiefstukjes in dunne reepjes gesneden

3 paprika’s in dunne reepjes gesneden

1 ui gehalveerd gesneden

40 ml vleesbouillon

40 ml droge sherry

20 ml soja saus

30 ml olijfolie

14 gram maïzena

10 gram kruidenmix voor steaks

10 gram grof zeezout

5 gram vers gemalen witte peper

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Neem een middelgrote glazen schaal
  2. Meng de vleesbouillon, sherry, soja saus, peper en zout goed door elkaar
  3. Bestrooi de steaks met kruiden en het zeezout
  4. Leg het vlees in de schaal, dek het af met plastic folie en laat het gedurende 2 tot 3 uur in de koelkast staan
  5. Neem een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de olijfolie in
  6. Gebruik een tang om het hertenvlees uit de marinade te halen en in de koekenpan te leggen
  7. Bak en roer het vlees in circa 3 tot 5 minuten  (beetje afhankelijk van de grote van de reepjes) gaar.
  8. Haal uit de pan en leg in het in een schone schaal
  9. Voeg de uien, paprika’s toe aan dezelfde koekenpan en bak deze gedurende een minuut of 2 à 3
  10. Haal de groentes uit de pan en voeg ze aan de schaal met hertenvlees toe
  11. Neem 30 ml marinade van het hertenvlees en een garde en meng hier de maïzena goed door heen
  12. Het restje van de marinade terug in de pan, aan de kook brengen dan laten sudderen op half hoog vuur gedurende een minuut
  13. Voeg het maïzenamengsel toe en laten indikken, rustig roeren gedurende een minuut
  14. Doe de groentes en het hertenvlees terug in de pan
  15. Even goed door elkaar mengen en serveren op een schaal