Hertenbiefstuk met paprika en uien
< 20 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan
Lekkere variatie met hertenbiefstuk. Snel en gemakkelijk klaar
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
4 hertenbiefstukjes in dunne reepjes gesneden
3 paprika’s in dunne reepjes gesneden
1 ui gehalveerd gesneden
40 ml vleesbouillon
40 ml droge sherry
20 ml soja saus
30 ml olijfolie
14 gram maïzena
10 gram kruidenmix voor steaks
10 gram grof zeezout
5 gram vers gemalen witte peper
Bereiding
Bereidingswijze
- Neem een middelgrote glazen schaal
- Meng de vleesbouillon, sherry, soja saus, peper en zout goed door elkaar
- Bestrooi de steaks met kruiden en het zeezout
- Leg het vlees in de schaal, dek het af met plastic folie en laat het gedurende 2 tot 3 uur in de koelkast staan
- Neem een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de olijfolie in
- Gebruik een tang om het hertenvlees uit de marinade te halen en in de koekenpan te leggen
- Bak en roer het vlees in circa 3 tot 5 minuten (beetje afhankelijk van de grote van de reepjes) gaar.
- Haal uit de pan en leg in het in een schone schaal
- Voeg de uien, paprika’s toe aan dezelfde koekenpan en bak deze gedurende een minuut of 2 à 3
- Haal de groentes uit de pan en voeg ze aan de schaal met hertenvlees toe
- Neem 30 ml marinade van het hertenvlees en een garde en meng hier de maïzena goed door heen
- Het restje van de marinade terug in de pan, aan de kook brengen dan laten sudderen op half hoog vuur gedurende een minuut
- Voeg het maïzenamengsel toe en laten indikken, rustig roeren gedurende een minuut
- Doe de groentes en het hertenvlees terug in de pan
- Even goed door elkaar mengen en serveren op een schaal