•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in NL v.a. € 70,-
 •  
  Achteraf betalen (Klarna)

Hertenbiefstuk met portsaus

Malse hertenbiefstuk met wel een heel erg lekker sausje.

Hertenbiefstuk met portsaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten

Ingrediënten: (voor 4 personen)


4 Hertenbiefstukken a 200 gr
20 ml olijfolie om in te bakken
400 gram pastinaak geschild en in stukjes gesneden
550 gram aardappelpuree
50 gram rucola
20 gram roomboter
30 gram slagroom
zeezout
gemalen zwarte peper


Voor de saus:
1 sinaasappel Rasp + sap
1 kaneelstok
90 gr vijgencompote of een ander soort compote naar eigen smaak
120 ml rode port

Bereiding

1: Haal de hertenbiefstukken een uur van te voren uit de koelkast en laat ze op kamer temperatuur komen. Bestrooi de biefstuk met zeezout en zwarte peper en bak de hertenbiefstukken aan elke kant 3 minuten voor medium-rare. Bewaar de hertenbiefstukken na het bakken in een stuk aluminium folie en laat het rustig nog 5 mintuten nagaren.

2: Het braadvocht van het bakken van de hertenbiefstuk gaan we nu afblussen met de rode port. Vermeng het goed met elkaar en voeg de sinaasappel rasp + sap, kaneelstok & vijgencompote toe. Vermeng dit goed met een garde en laat de saus rustig inkoken.

3: maak de aardappelpuree (vers of instant) en vermeng dit met de rucola, roomboter & slagroom en maak het op smaak met zeezout & zwarte peper.

4: Zet voor de pastinaak een pan met water op en kook de pastinaak kort tot beetgaar. Verwarm dan wat olijfolie in de koekenpan en bak de pastinaak goud bruin.

5: Maak nu een mooi bord op met de stamppot, geroosterde pastinaak en trancheer de hertenbiefstuk mooi erbovenop. Maak het gerecht af met de saus en eventueel een takje peterselie.