•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Hertenbiefstuk met portsaus

Malse hertenbiefstuk met wel een heel erg lekker sausje.

Hertenbiefstuk met portsaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

4 herten biefstuk van circa 200 gram

30 ml olijfolie

14 gram vers gemalen zwarte peper

Gehakte verse peterselie voor garnering

 

Ingrediënten voor de saus

Schil van een sinaasappel in de lengte geschild en het sap

1 kaneelstokje

85 gram aalbessengelei

60 ml port

Bereiding

Bereidingswijze saus

  1. Neem een steelpan en voeg alle ingrediënten toe totdat de gelei helemaal is gesmolten
  2. Warm houden

 

Bereidingswijze 

  1. Leg de biefstuk op een plank
  2. Zout en peper aan beide zijden naar smaak
  3. Neem een grote koekenpan en verhit deze met de olijfolie
  4. Bak de biefstuk circa 3 minuten per kant voor medium-rare
  5. Haal de biefstuk uit de pan en laat afgedekt 5 minuten rusten.
  6. Verwarm bij voorkeur de borden en leg de biefstuk erop. Schenk er wat van de saus overheen.
  7. Lekker met gehalveerde krielaardappeltjes en verse groenten

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.