
Hertenhaas met bacon en romige knoflooksaus

Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen
8 dikke plakken bacon, de lekkerste maak je natuurlijk zelf:
1 hertenhaas van 1 kilo
Extra vierge olijfolie
1/4 theelepel uienpoeder
grof zeezout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
2 eetlepels ongezouten roomboter
250 gram dun gesneden champignons
2 teentjes fijngehakte knoflook
1 eetlepel fijngesneden bosui
125 ml slagroom
Extra benodigheden:
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de hertenhaas in 4 gelijke porties.
Bak de bacon in de grillpan op middelhoog vuur maar bak het niet helemaal uit, 6 tot 8 minuten.
Smeer de hertenhaas in met wat olijfolie en kruid ze met de uienpoeder, zout en peper.
Rol de plakken bacon om de hertenhaas, leg ze in een braadslede en plaats in de oven.
Gaar de hertenhaas naar een kerntemperatuur van maximaal 55 graden voor medium-rare, dit zal ongeveer een uur duren.
Verhit de roomboter in een sauspan, voeg knoflook en champignons toe en bak al roerend een minuut of tot ze zacht zijn.
Nu kan de bosui erbij en vervolgens de slagroom.
Kook al roerend tot de saus goed verhit is.
Serveer de saus naast de hertenhaas.