Honey Brisket Burnt Ends
Brisket Burnt Ends, lekker zoet met honing

Bereidingstijd: 255 minuten
Ingredienten
1,5 kg Ierse Sherwood Brisket ear
Noskos the Steak kruiden
Beef&Steak Smokey Sweet BQQ Saus
Honing naar smaak toevoegen
Benodigdheden
2 chunks smaak Hicory
Gietijzeren pan of een dutch oven
n
Bereiding
We gaan indirect barbecueën op 130°c
Voeg de hickory chunks meteen toe
Verwijder het overtollige vet van de brisket af maar zorg ervoor dat er zeker nog 6 mm vet aan blijft zitten
Leg de brisket met het vetgedeelte naar boven op de barbecue (indirect)
Als de kerntemperatuur van 71°c is bereikt de brisket inpakken in aluminiumfolie
en terug leggen op de barbecue en door laten garen tot een kerntemperatuur van 95°c
is bereikt.
Leg de brisket ingepakt in een afgesloten box of een koeltas en laat de brisket afkoelen gedurende een uur
Laat de barbecue temperatuur op zo’n circa 100°c komen
Neem een schaal of bak en snij de brisket in vierkante blokjes en kruid naar smaak met de Noskos Chicken en giet er de barbecues saus naar smaak overheen
Als laatste de honing toevoegen naar smaak en alles goed door elkaar mengen
Zet pan op de barbecue en voeg de blokjes vlees hieraan toe en laat het geheel nog zo’n 30 minuten tot een uur doorsudderen totdat het geheel lekker gekarameliseerd is op lage bbq temperatuur maximaal 100°c
Kort laten afkoelen en dan lekker opeten