Iberico Rack met Madeira jus en Zoete aardappelen met curryboter

Iberico Rack met Madeira jus en Zoete aardappelen met curryboter

Proef de perfecte balans tussen mals Iberico-vlees en de rijke, complexe smaken van Madeira-jus. Volg eenvoudige stappen om dit smaakvolle gerecht te bereiden en geniet van de luxe van Spaanse smaken, gecombineerd met de warmte van kruidige curryboter.

Ingrediënten



Voor de rub:


Voor de jus:

  • 100 ml Kalfsfond
  • 25 ml Madeira
  • 25 ml Brandy
  • 2 takjes tijm
  • 50 gram (koude) boter in blokjes
  • Verse peper en zout

Voor de aardappelen met curryboter:

Bereiding


  • 1. Mix alle ingrediënten voor de kruidenrub goed door elkaar. Wrijf de racks hiermee in en laat ongeveer een uur op kamertemeperatuur staan.
  • 2. Zet een grillpan of BBQ op halfhoog vuur, circa 180-200 graden. Grill beide het rack rondom mooi bruin en laat indirect of op laag vuur nagaren tot een kerntemperatuur van circa 55 graden. Pak het daarna in de aluminiumfolie.
  • 3. Doe ondertussen het fond, de Madeira en de Brandy in een steelpan en kook dit tot ongeveer de helft in. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Mix dan de blokjes boter er doorheen tot de saus een mooie dikte heeft. Doe dit rustig aan en blokje voor blokje.
  • 4. Haal de Rakcs uit de folie en snij deze tussen de beentjes is mooie gelijke stukken. Serveer op een boord samen met de saus.

Zoete aardappelen:

  • 1. Maak van de boter, currypoeder, cajunkruiden en tijm een mooi glad mengsel.
  • 2. Pak de aardappelen in de aluminiumfolie, bij voorkeur 2 lagen. Leg de aardappelen gedurende 15 minuten direct op de kolen of in een voorverwarmde oven van circa 230 graden.
  • 3. Neem de aardappelen van de kolen of uit de oven en snij deze, met de folie er nog omheen, in de lengte in.
  • 4. Smeer de boter ertussen en serveer samen met de racks.

Eet smakelijk!