•  
    Vandaag besteld, overmorgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Iberico Rack met Madeira jus en Zoete aardappelen met curryboter

Lekker gerecht, ook ideaal voor de zomermaanden. De curryboter is ook zeker een aanrader om standaard in de koelkast of vriezer te hebben liggen.

Iberico Rack met Madeira jus en Zoete aardappelen met curryboter

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredienten

Voor circa 4 personen

1000-1200 gram Iberico Racks

 

Voor de rub

2 eetlepels zout

2 eetlepels suiker

2 eetlepels gemalen komijn

2 eetlepels chilipoeder

2 eetlepel verse, gemalen peper

1 eetlepel cayenne peper

35 gram paprikapoeder

 

Voor de jus

100 ml Kalfsfond

25 ml Madeira

25 ml Brandy

2 takjes thijm

50 gram (koude) boter in blokjes

Verse peper en zout

 

Voor de aardappelen met curryboter

Zoete aardappelen

50 gram boter

1 eetlepel currypoeder

1 eetlepel cajunkruiden

2 takjes thijm, alleen de blaadjes

Bereiding

1)      Mix alle ingrediënten voor de kruidenrub goed door elkaar. Wrijf de racks hiermee in en laat ongeveer een uur op kamertemeperatuur staan.

2)      Zet een grillpan of BBQ op halfhoog vuur, circa 180-200 graden. Grill beide het rack rondom mooi bruin en laat indirect of op laag vuur nagaren tot een kerntemperatuur van circa 55 graden. Pak het daarna in de aluminiumfolie.

3)      Doe ondertussen het fond, de Madeira en de Brandy in een steelpan en kook dit tot ongeveer de helft in. Voeg de thijm toe en breng op smaak met peper en zout. Mix dan de blokjes boter er doorheen tot de saus een mooie dikte heeft. Doe dit rustig aan en blkje voor blokje.

4)      Haal de Rakcs uit de folie en snij deze tussend e beentjes is mooie gelijke stukken. Serveer op een boord samen met de saus.

 

Zoete aardappelen

1)      Maak van de boter, currypoeder, cajunkruiden en thijm een mooi glad mengsel.

2)      Pak de aardappelen in de aluminiumfolie, bij voorkeur 2 lagen. Leg de aardappelen gedurende 15 minuten direct op de kolen of in een voorverwarmde oven van circa 230 graden.

3)      Neem de aardappelen van de kolen of uit de oven en snij deze, met de folie er nog omheen, in de lengte in.

4)      Smeer de boter ertussen en serveer samen met de racks.

Eet smakelijk!

Rating: 9.2, gebaseerd op 12631 beoordelingen.