Iberico Tapilla con Cerveza
Ingrediënten
4 Stuks Iberico Tapilla (ca. 800-1000 gram)
Zout en peper naar smaak
Marinade:
5 eetlepels olijfolie
1 flesje Bockbier, bijvoorbeeld Bronckhorster IJsselbock
½ eetlepel knoflookpoeder
½ eetlepel gemalen komijn
½ eetlepel paprikapoeder
1 theelepel zout
½ eetlepel gedroogde oregano
Bereiding
Mix alle ingredienten voor de marinade en leg de Tapilla hierin. Zorg dat deze goed met de marinade bedekt is. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast staan.
Haal hierna de Tapilla uit de koelkast en laat op “kamer”temperatuur komen.
Richt je BBQ in voor direct grillen en verhit naar een temperatuur van ongeveer 180-200 graden
Veeg de marinade van de Tapilla en grill beide kanten ongeveer 5 tot 8 minuten tot een kerntemperatuur van 63 graden.
Bestrooi naar smaak met zout en peper voor het omdraaien en later nog de andere kant voor het van het rooster afhalen.
Dek de Tapilla losjes af met aluminiumfolie en laat 3 tot 5 minuten rusten voor het aansnijden.