
Iberico wangen met groenten en rode wijn
> 3 uren
4 personen
Moeilijk
Pan

Heerlijk suddergerecht met varkenswangetjes. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- Ca. 600 gram iberico wangen
- 1/2 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 flinke ui
- 4 tenen knoflook
- 40 gram bloem
- 6 takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- 1 sinaasappel rasp + sap
- 20 gram bruine basterd suiker
- 5 dl rode wijn
- 2,5 dl water
- 2 stuk bouillon blok vlees
- 40 gram tomatenpuree
- Olijfolie
- Zeezout
- Peper
Overige ingrediënten:
- 400 gram pompoen
- 400 gram spruitjes
- 550 gram aardappelpuree
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Haal de Iberico wangen uit de verpakking en laat deze een uur op temperatuur komen.
- 2. Verwijder de vliezen en haal ze om en om door de bloem heen.
- 3. Bak ze goudbruin in roomboter in een koekenpan en haal ze uit de pan.
- 4. Snijd de winterpeen, bleekselderij, knoflook en ui heel fijn en fruit deze aan in het braadvocht van de iberico wangen.
- 5. Voeg nu de tomatenpuree en suiker toe en ontzuur deze door kort even mee te bakken.
- 6. Blus het geheel af met de rode wijn en roer even goed zodat de tomatenpuree is opgelost. Voeg de overige ingrediënten: tijm, laurier, sinaasappel rasp + sap, water & de bouillonblokjes toe. Breng het nu rustig tot het kookpunt en laat de Iberico wangen dan 2-3 uur heel rustig gaar sudderen.
- 7. Snijd de pompoen in gewenste vorm en rooster deze in de oven met wat olijfolie, tijm, zeezout en zwarte peper gaar.
- 8. Maak de spruitjes schoon en halveer deze eventueel. Kook de spruitjes kort af en bak ze daarna op in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- 9. Maak de aardappel puree van verse aardappelen of instant aardappelpuree. Breng de puree op smaak met een klontje roomboter en eventueel wat kookroom of crème fraiche.
- 10. Maak een bord op met de aardappelpuree, pompoen en gebakken spruitjes. Haal de gegaarde Iberico wangen uit het braadvocht en leg deze erbovenop. Kook eventueel nog wat braadvocht in waardoor hij sterker en iets dikker wordt.
- 11. Maak het gerecht af met de saus en eventueel wat verse kruiden.