
Kelly Bronze kalkoen

Ingrediënten
Kelly Bronze kalkoen van 4 kg
250 gram ongezouten boter
2 stengels selderij grofgesneden
1 middelgrote ui in 4en gesneden
Slagerstouw
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220c
Mix de rub samen met de boter in een schaal goed mengen
Neem een braadslede en leg hier de kalkoen in
Rijkelijk het rub met botermengsel uitsmeren over de gehele kalkoen, ook onderhuids
(Let op dat de huid niet scheurt) en ook aan de binnenkant
De selderij en de ui verdelen in de holte van de kalkoen
Bind de kalkoen in zijn geheel goed met slagerstouw vast en zorg ervoor dat de vleugels onder de kalkoen liggen
De poten extra stevig opbinden
Plaats de kalkoen in het midden van de oven gedurende een minuut of 20
Dan de oven openen en de kalkoen bedruipen met de vrijgekomen vleessappen
Zet de oven hierna op 175c en laat de kalkoen zo’n circa 2 uur garen
Het meest handige is om een thermometer in het dikste gedeelte (de borst of de dij) te steken anders met grote regelmaat checken totdat de kerntemperatuur van de kalkoen de 70c heeft bereikt. Vervolgens de kalkoen uit de oven halen en op een bord een half uur laten rusten (niet afdekken)
Daarna is de kalkoen klaar om te worden aangesneden eet smakelijk!