Kippendijencake

Kippendijencake

Ontdek een verrassende draai aan het traditionele, met ons recept voor kippendijencake. Ervaar de unieke combinatie van sappige kippendijen, fijngehakt en vermengd met hartige ingrediënten voor een heerlijk hartige cake. Met eenvoudige stappen breng je dit innovatieve gerecht naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen genieten van de onverwachte smaken en texturen van deze smaakvolle kippendijencake voor een culinair avontuur.

Ingrediënten


  • 1 kg kippendijen
  • 450 gr ontbijtspek
  • 150 gr barbecuesaus naar keuze
  • 125 gr spekblokjes
  • 150 gr gemengde paddestoelen of champignons
  • 70 gr kippen rub (Zie onderstaand receptuur)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 Punt paprika
  • 2 sjalotjes

Voor de rub: (totaal receptuur rub voor 2 x kippendijen cake)

Bereiding


  • 1. Verwarm de BBQ voor voor indirect grillen op 120 C°, en voeg 1 blok rookhout toe.
  • 2. Weeg alle ingrediënten af.
  • 3. Rooster de punt paprika's, paddenstoelen, uien en knoflook voor.
  • 4. Meng de kippendijen met 3/4 deel van de rub en laat die een half uurtje marineren.
  • 5. Pak het cake blik erbij en vet deze licht in. Dit kan met bakspray of met boter.
  • 6. Bekleed het blik met de ontbijtspek plakken.
  • 7. Leg nu als eerste een paar kippendijen in het blik. Strooi daar nog een lepeltjes rub overheen.
  • 8. Leg nu 2 stukken geroosterde punt paprika erop.
  • 9. Strooi nu wat spekblokjes, paddenstoelen, aangebakken uien en knoflook eroverheen.
  • 10. Strooi weer een lepeltje rub eroverheen en nu weer een laag kippendijen.
  • 11. Ga zo door totdat alle ingrediënten in het blik zitten. Eindig met kippendijen.
  • 12. Vouw nu het ontbijtspek terug naar binnen zodat de cake wordt "afgesloten".
  • 13. Zet de cake nu indirect op de BBQ en gaat de cake tot een kerntemperatuur van 58 C°.
  • 14. Wanneer deze temperatuur bereikt is, haal de cake uit het blik en vang het vocht op.
  • 15. Plaats de cake terug op de BBQ en gaar verder tot een kerntemperatuur van 78 C°.
  • 16. Kook ondertussen het vocht van de kippendijen cake in en meng met de barbecue saus naar eigen keuze.
  • 17. Smeer de cake meerdere malen in met het mengsel terwijl we de cake garen naar die kerntemperatuur van 78 C°.
  • 18. Wanneer de temperatuur bereikt is haal de kippendijen cake eraf en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
  • 19. Eet de Cake met de garlic smashed potatoes