•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in NL v.a. € 70,-
  •  
    Achteraf betalen (Klarna)

Kippendijencake

Maak je eigen "cake" van Hollandse Gildehoen kippendijen

Kippendijencake

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingredienten

300 gram plakjes ontbijtspek
1 kilo Gildehoen Dijvlees in stukken
3 eetlepels Noskos The Chicken of Big Boys Chicken Champ
3 eetlepels Beef&Steak Smokey BBQ Sauce
1 gesnipperde ui
250 gram kastanjechampignons in plakjes
1 rode paprika in blokjes

Benodigdheden:        

BBQ met deksel
Cakeblik
Bastingkwast
Kerntemperatuurmeter

Bereiding

Richt de BBQ in voor indirect grillen en een temperatuur van 120 graden

Leg de plakken ontbijtspek langs de korte zijde in het cakeblik; laat ze over de randen hangen.
Meng het dijvlees met 2 eetlepels van de rub
Strooi een laagje van de resterende rub over het spek, bedek met de helft van het dijvlees, hier bovenop de diverse groenten, de rest van het dijvlees en vouw de cake dicht.

Zet de cake op het rooster en verwarm tot een kerntemperatuur van 55 graden. Haal de cake van het rooste, giet het vocht af en haal de cake uit het blik.
Leg terug op het rooster, smeer royaal in met de barbecuesaus en gaar door tot een kerntemperatuur van 78 graden.
Haal van het rooster en laat 10 minuten rusten