Lamskroon met ovengroenten

Lamskroon met ovengroenten

Laat je smaakpapillen dansen met ons recept voor lamskroon met ovengroenten. Ervaar de perfecte balans tussen malse lamskroon en geroosterde groenten, met de heerlijke aroma's van kruiden die samensmelten tot een waar smaakfestijn. Volg eenvoudige stappen om dit culinaire meesterwerk op tafel te zetten en geniet van een verfijnde en smaakvolle maaltijd die je zintuigen zal verwennen.

Ingrediënten


  • 2 hele lamsracks á 7 beentjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel verse tijm, gesneden
  • 1 theelepel verse rozemarijn, gesneden
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel verse, zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 limoenschil geraspt
  • 6 eetlepels olijfolie

Voor de groenten:

  • 1 bosje kleine wortelen
  • 1 bosje kleine rode bietjes
  • 1 bosje kleine rode kool
  • 1 rode biet, in plakken gesneden
  • 1 knolraap in reepjes
  • 1 prei in ringen
  • 3 Takjes verse rozemarijn
  • 3 Takjes verse gehakte peterselie
  • Witte wijn

Bereiding


  • 1. Mix het zout, de knoflook, tijm, rozemarijn, oregano, limoenschil door elkaar. Rub of smeer de Lamsracks goed in met het mengsel.
  • 2. Verwarm de oven voor op 180 °C
  • 3. Plaats de gerubte lamsracks in een ovenschaal en giet er 2-3 theelepels olijfolie overheen. Pak desgewenst de uiteinden van de botjes in met aluminiumfolie. Dit is tegen het zwart worden of verbranden van de beentjes
  • 4. Verwarm de lamsrack gedurende 25-30 minuten op 180 °C. Neem de lamsrack vervolgens uit de oven en draai deze om in de ovenschaal.
  • 5. Verhoog de oventemperatuur tot 250°C en verwarm de omgedraaide gedurende 5-8 minuten tot de buitenkant van de lamsrack overal mooi bruin is. Neem de lamsrack vervolgens uit de oven, pak het in met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.
  • 6. Zet de oven vervolgens op 200 °C
  • 7. Maak alle groenten schoon en plaats deze in een ovenschaal. Giet de rest van de olijfolie eroverheen en leg bovenop de takjes rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout en verwarm de groenten in de oven tot deze zacht zijn.
  • 8. Plaats het lamsrack op een diepe, grote schaal en leg de groenten er omheen.
  • 9. Schenk wat wijn in de ovenschaal waar het lamsvlees en de groenten in hebben gezeten en mix dit met het overgebleven vocht. Schenk dit mengsel over het vlees en de groenten en garneer de groenten met de gehakte peterselie.