Langzaam gegaarde oerhammetjes

Langzaam gegaarde oerhammetjes
Gerookte oerhammetjes van het Livar Varken

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 Livar oerhammetjes

Mosterd

Big Boys Pork Powder

Beef&Steak Smokey BBQ Sauce

Sojasaus

Gembersiroop

Honing

Extra benodidgheden:

Basting kwast

Aluminiumfolie

Rookhout: appel of kers

Bereiding

Dep de oerhammetjes droog met keukenpapier, smeer licht in met mosterd en bestrooi aan alle kanten met de rub

Richt je BBQ in voor indirecte verhitting op een temeperatuur van ca. 110 graden, voeg rookhout toe

Rook de oerhammetjes drie uur

Pak in alukiniumfolie met wat sojasaus, gembersiroop en honing en leg drie kwartier terug

Pak de oerhammetjes uit, leg ze terug op de BBQ, smeer om het kwartier in met de saus en laat nog ongeveer drie kwartier liggen

Lekker met klassiek gekookte asperges, gekookte krieltjes, eieren en geklaarde roomboter