Met spinazie gevulde varkenshaasrolletjes

Met spinazie gevulde varkenshaasrolletjes
Spinazie varkenshaas pinwheels

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

2 stuks Varkenshaas van 300-400 gram

2 eetlepels Noskos The Chicken

4 dikke plakken bacon, in dobbelsteentjes gesneden

120 gram roomkaas

120 gram geraspte Parmezaanse kaas

100 gram babyspinazie

1 rode ui, in ringen gesneden

2 eetlepels roomboter

2 eetlepels balsamico azijn

Extra benodigdheden:

Slagerstouw of cocktailprikkers

Kerntemperatuurmeter

Bereiding

Bereiding

Bak in een koekenpan de bacon krokant, haal uit de pan en leg op een velletje keukenpapier.

Doe de roomboter en ui in de pan en laat een minuut of 20 al roerend bakken.

Verlaag de temperatuur en voeg al roerend de azijn toe.

Haal van het vuur en zet apart.

 

Vlinder de varkenshaas (vlinderen is het opensnijden van een stuk vlees zodat je een platter stuk met een groter oppervlak krijgt), smeer de roomkaas erop, vervolgens de parmezaanse kaas, uienmengsel, spinazie en bacon.

Rol de varkenshaas op en bind vast met slagerstouw.

Of maak het je gemakkelijk en gebruik cocktailprikkers.

Bestrooi nu aan alle kanten met de rub.

 

Grill het vlees op zo’n 190 graden in 20-30 minuten gaar, de kerntemperatuur moet rond de 63 graden zijn.

Laat zo’n 10 minuten rusten, verwijder het slagerstouw of de cocktailprikkers en snijd mooie plakken van 2,5 cm dik