Parmezaanse Kipfilet

Parmezaanse Kipfilet
Kruidige kipfilet met een heerlijke Parmezaanse kaaskorst

Ingrediënten

Ingrediënten:

2 dubbele Gildehoen kipfilet van circa 450 gram
25 gram geschaafde Parmezaanse kaas
25 gram mayonaise
25 gram broodkruimels met Italiaanse kruiden (gemengd)
3 gram knoflookpoeder
3 gram lemonpeper
Zout en peper naar smaak toevoegen


Extra benodigdheden:

Bakpapier of een vuurvaste schaal (braadslede)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden
Meng in een kleine schaal de mayonaise, knoflookpoeder en de Parmezaanse kaas
Dep de kipfilet droog met keukenpapier en leg deze daarna op het bakpapier of in een vuurvaste schaal
Smeer de kipfilet gelijkmatig in met het mayonaise mengsel
Peper en zout naar smaak toevoegen
Bak dit zo’ 15 tot minuten in de oven
Uit de oven halen en de broodkruimels over de kipfilet verdelen
Terug in de oven voor een minuut of 20
Kip moet echt gaar zijn en het vocht moet helder zijn
Om een echte lekkere bruine korst te verkrijgen grill de kip dan nog 2 minuten
Lekker met gestoomde broccoli