Pasta salade met Gildehoen

Pasta salade met Gildehoen

Heerlijke fris, pittige salade. Lekker als lunch of in een koolhydraten-arm dieet.

Ingrediënten


  • 500 gram gekookte pasta naar voorkeur bijvoorbeeld fusilli of farfalle
  • 450 gram gekookte kip(dij)filet, in stukjes gesneden
  • 70 ml chili saus heet
  • 145 ml olijfolie
  • 225 gram gehakte worteltjes in rondjes
  • 225 gram gehakte selderie
  • 225 verkruimelde blauwe kaas
  • 2,5 gram selderie zout
  • 2,5 gram uienpoeder
  • 5 gram knoflookpoeder
  • 15 ml citroensap

Bereiding


  • 1. Neem een schaal doe hier de hete chili saus, de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, uienpoeder, selderie zout erin en meng dit goed door elkaar. (Eventueel een staafmixer gebruiken of een blender)
  • 2. Neem een grote saladeschaal en meng de kip, de blauwe kaas, worteltjes en de selderie handmatig door elkaar.
  • 3. Voeg de dressing rustig toe aan de smaken goed in elkaar over gaan.
  • 4. Een half uur in de koelkast zetten en dan uitserveren met de warme pasta.