
Pasta salade met Gildehoen

Heerlijke fris, pittige salade. Lekker als lunch of in een koolhydraten-arm dieet.
Ingrediënten
Voor 6 tot 8 personen
500 gram gekookte pasta naar voorkeur bijvoorbeeld fusilli of farfalle
450 gram gekookte kip(dij)filet , in stukjes gesneden
70 ml chili saus heet
145 ml olijfolie
225 gram gehakte worteltjes in rondjes
225 gram gehakte selderie
225 verkruimelde blauwe kaas
2,5 gram selderie zout
2,5 gram uienpoeder
5 gram knoflookpoeder
15 ml citroensap
Bereiding
1) Neem een schal doe hier de hete chili saus, de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, uienpoeder, selderie zout erin en meng dit goed door elkaar. (eventueel een staafmixer gebruiken of een blender)
2) Neem een grote saladeschaal en meng de kip, de blauwe kaas, worteltjes en de selderie handmatig door elkaar.
3) Voeg de dressing rustig toe aan de smaken goed in elkaar over gaan.
4) Een half uur in de koelkast zetten en dan uitserveren met de warme pasta.